Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els joves van presentar les seves idees sobre #FutureofEurope

COMPARTIR:

publicat

on

100 joves de tota Europa han presentat les seves idees concretes sobre com donar a Europa un futur brillant, després de debats en el context del Iniciativa Nova Narrativa per a Europa. Aquests recomanacions va acompanyar els resultats d'un nova enquesta de l'Eurobaròmetre, la qual cosa demostra que la participació dels joves en activitats voluntàries, organitzacions i eleccions ha augmentat en els darrers anys.

L’acte de cloenda de la iniciativa Nova narrativa per a Europa va reunir els resultats de les discussions que van tenir els joves durant els darrers dos anys. El projecte va arribar a fins a 62,000 joves a través d'una sèrie de debats que van tenir lloc a tot Europa. Com a resultat, els joves van plantejar dotze idees concretes per al futur europeu.

El comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, va dir: "Veure els joves tan compromesos i escoltar les seves refrescants idees m'omple d'optimisme sobre el futur d'Europa. Estudiaré les recomanacions de la Nova Narrativa per a Europa amb la màxima atenció. Però això és no el final del procés: els joves han d’estar al centre del debat sobre el futur d’Europa, i per això m’agradaria que continuessin aquestes reflexions ".

Les idees presentades avui es van provar en un recent Eurobaròmetre per comprovar la seva ressonància amb un grup més ampli de joves. L’enquesta, que va consultar uns 11,000 ciutadans de 15 a 30 anys al setembre del 2017, mostra que coincideixen sobretot amb la necessitat de:

  • Promoure el pensament crític i la capacitat de buscar informació per combatre les falses notícies i l’extremisme (49%);
  • Donar fàcil accés a la informació sobre mudances i treballs a l'estranger (49%), i;
  • promoure el canvi de comportament a través d’iniciatives respectuoses amb el medi ambient, com ara sistemes sostenibles de transport o reciclatge a tot Europa (40%).

Altres conclusions principals de l’Eurobaròmetre inclouen:

  • Més de la meitat dels joves europeus consideren l'educació i les competències com la màxima prioritat que la UE hauria d'abordar. La protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic són el segon, seguit de l'ocupació i la gestió dels fluxos migratoris i la integració dels refugiats;
  • els joves han estat més actius que en l'enquesta anterior realitzada el desembre del 2014. El 31% dels enquestats va declarar haver participat en activitats voluntàries organitzades en els darrers dotze mesos;
  • més de la meitat participen en organitzacions com ara clubs esportius, clubs juvenils o ONG locals, i;
  • en particular, el 64% dels enquestats afirma haver votat en unes eleccions polítiques en els darrers tres anys.  

Fons

Amb el debat sobre el futur d’Europa en plena expansió, l’educació i la joventut han ocupat un lloc destacat a l’agenda política de la UE. Els caps d'Estat i de govern van debatre sobre el futur de l'educació, la cultura i la joventut a la Cimera social de Gotemburgo el 17 de novembre de 2017. Això va donar lloc a les conclusions del Consell Europeu del 14 de desembre de 2017 en què es demanava als estats membres, al Consell i a la Comissió que tiressin endavant l'agenda discutida a Göteborg. Les recomanacions presentades avui alimentaran el futur treball de la Comissió sobre polítiques d'educació, cultura i joventut.

anunci

La Nova Narrativa per a Europa va durar més de cinc anys, després d’haver començat com a projecte pilot i continuat com a acció preparatòria, ambdues recolzades pel Parlament Europeu. El 2013-2014 el Projecte pilot va donar veu a les comunitats artístiques, culturals, científiques i intel·lectuals, per ajudar a connectar el públic en general amb el projecte d’integració europea a través de les arts i les ciències. A partir del 2015 es va centrar en la implicació de joves de procedències diverses. Per continuar donant suport a les discussions a tot Europa i com a resultat concret del projecte, la Comissió Europea recollirà totes les idees, materials escrits i audiovisuals produïts pels joves en un conjunt d'eines en línia. El conjunt d’eines estarà disponible en els 24 idiomes oficials de la UE i s’acompanyarà d’orientacions sobre com moderar el debat.

La UE disposa d 'una sèrie d' eines per afavorir la participació dels joves en la societat i la vida democràtica: el Erasmus + i el programa Cos de Solidaritat Europea són només dos exemples de poderosos instruments per reunir els joves i animar-los a dir la seva, promoure la comprensió mútua i compartir valors europeus comuns. El Estratègia juvenil de la UE també té un fort enfocament en la participació, amb el procés de diàleg estructurat que involucra els joves en intercanvis i consultes a tot Europa. La Comissió Europea presentarà les seves propostes per a una nova estratègia de la UE per a la joventut a la primavera del 2018, amb la intenció d’arribar a un grup de joves més gran i divers.

Més informació 

Eurobaròmetre
Declaració "YOUrope for Youth"

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències