L'informe de la Comissió diu que "la situació laboral i social continua millorant a la UE"

| Febrer 13, 2018

Recolzat per un fort creixement econòmic, l'ocupació a la UE va augmentar més fortament del que s'esperava en el tercer trimestre de 2017 i continua acompanyada de la caiguda de l'atur segons l'últim informe trimestral sobre l'evolució del mercat laboral, ocupació i situació social a Europa.

El comissari d'ocupació, afers socials, competències i mobilitat laboral, Marianne Thyssen, va dir: "El creixement ha tornat a Europa". L'ocupació a la UE arriba al més alt nivell, amb més de 236 milions de persones ocupades. Quant a l'atur, aquesta disminueix constantment. Hem d'aprofitar aquesta dinàmica econòmica per donar als ciutadans els nous i més efectius drets que hem definit al Pilar Europeu dels Drets Socials: condicions de treball justa, igual accés al mercat laboral i protecció social decent. Hem d'assegurar que tots els ciutadans i treballadors puguin beneficiar-se d'aquests esdeveniments positius en el mercat laboral.

"Més d'un any, l'ocupació va augmentar un 1.7% a la UE, que representa a 4 milions de persones, 2.7 milions d'ells a la zona euro. Aquest augment es deu bàsicament a feines a temps complet i indefinides. La taxa d'ocupació dels anys d'edat 20-64 a la UE ha augmentat constantment en els últims tres anys a 72.3% en el tercer trimestre de 2017, el nivell més alt mai. No obstant això, hi ha grans disparitats entre els estats membres. Altres indicadors del mercat de treball inclosos en l'informe trimestral, com ara la productivitat del treball i la situació financera de les famílies europees, també confirmen la millora de l'economia europea ".

Hi ha més informació disponible a aquest comunicat de premsa.

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, Ocupació, EU, EU, Estratègia 2020 Europa, Comissió Europea, Drets dels treballadors