#EUOmbudsman diu que els estats membres han d'obrir negociacions opaces sobre les lleis de la UE

| Febrer 13, 2018

Després d'una investigació detallada, el Defensor del Poble Europeu Emily O'Reilly (A la foto) ha descobert que el Consell de la UE, a través de pràctiques que inhibeixen l'escrutini del projecte de llei de la UE, soscava el dret dels ciutadans a tenir en compte els seus representants elegits. Això constitueix una mala administració.

El Defensor del Poble critica específicament que l'error del Consell no registri sistemàticament la identitat de les posicions dels estats membres durant les discussions sobre el projecte de llei i la pràctica generalitzada dels documents de marcatge desproporcionat que no són de circulació o LIMITE.

L'enfocament no arriba al que s'espera del Consell en termes de transparència legislativa. Ara, el Defensor del Poble demana al Consell que sistemàticament registri els càrrecs estatals en els grups de treball del Consell i en les reunions de l'ambaixador de COREPER i, en principi, faci que aquests documents estiguin disponibles de manera proactiva al públic en forma oportuna.

O'Reilly també demana criteris clars per utilitzar l'estat "LIMITE" i que l'estat sigui revisat abans d'adoptar una llei.

"És gairebé impossible que els ciutadans segueixin les discussions legislatives al Consell entre els representants del govern nacional. Aquest enfocament de "portes tancades" planteja l'alienació dels ciutadans i l'alimentació del sentiment negatiu ", va dir O'Reilly. "Els representants del govern nacional implicats en el treball legislatiu són legisladors de la UE i han de ser responsables com a tals. Si els ciutadans no saben quines decisions prenen els seus governs i que, tot i configurar les lleis de la UE, continuarà la cultura de "culpar a Brussel·les". Els ciutadans de la UE tenen dret a participar en l'elaboració de lleis que els afecten, però per fer-ho, necessiten més obertura dels seus governs a Brussel·les.

"Fer que el procés legislatiu de la UE sigui més responsable per al públic, per ser més obert, enviarà un important senyal abans de les eleccions europees a 2019", va dir el Defensor del Poble.

El Defensor del Poble espera que el Consell respongui per 9 May 2018. Antecedents El Consell és co-legislador juntament amb el Parlament Europeu. Abans que la reunió dels ministres nacionals en el Consell arribi a una posició formal sobre un projecte de llei, es fan debats preparatoris a les reunions del Consell d'Ambaixadors Nacionals i als grups de treball del Consell 150 als quals assisteixen funcionaris nacionals.

Durant el transcurs de la seva investigació, el Defensor del Poble va posar a disposició del Consell les preguntes específiques de 14 i la seva oficina va inspeccionar els documents de tres arxius del Consell per conèixer com es produeixen, distribueixen i publiquen documents. L'oficina també va organitzar una consulta pública, que va rebre comunicacions 21, incloent-hi els membres del públic, els parlaments nacionals, la societat civil i els acadèmics.

La investigació del Defensor del Poble també va mostrar, per exemple, que per obtenir una imatge completa de tota la documentació relativa a una legislació, es necessiten quatre recerques diferents al registre del document del Consell per a les negociacions en els òrgans preparatoris i dues recerques en altres seccions del lloc web per discussions a nivell del Consell.

El Defensor del Poble investiga les queixes sobre mala administració a les institucions, organismes i organismes de la UE. Qualsevol ciutadà de la UE, resident o una empresa o associació de la UE, pot presentar una queixa davant el Defensor del Poble. Les competències del Defensor del Poble inclouen el dret a inspeccionar els documents de la UE, trucar als funcionaris a declarar i obrir consultes estratègiques per iniciativa pròpia. Per a més informació, feu clic aquí.

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Defensor del Poble Europeu, les article