Jutge per decidir sobre l'oferta #Assange per escapar de l'acció legal a Gran Bretanya

| Febrer 13, 2018

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange (A la foto) escoltarà el dimarts (13 de febrer) si la seva oferta legal per aturar accions contra ell per violar la llibertat sota fiança ha tingut èxit, en una sentència que podria allitar el seu camí per sortir de l'ambaixada equatoriana a Londres.

Fins i tot si un jutge regula a favor seu, no obstant això, pot optar per quedar-se a l'ambaixada, on ha estat acomiadat durant gairebé sis anys, per la seva por que els Estats Units poguessin sol·licitar la seva extradició per càrrecs relacionats amb les activitats de WikiLeaks.
Assange, 46, va fugir a l'ambaixada al juny de 2012 després de suspendre la fiança per evitar ser enviat a Suècia per fer front a una denúncia de violació, que va negar. El cas suec es va reduir el maig de l'any passat, però la Gran Bretanya encara té una ordre per arrestar-la per l'incompliment de la fiança.

La setmana passada, els advocats d'Assange van perdre l'intent de cancel·lar l'ordre, però van llançar un argument diferent que no seria d'interès per la justícia que les autoritats britàniques prenguessin cap altra mesura contra ell.

Es preveu que el jutge Emma Arbuthnot es pronunciï sobre aquest punt en el Tribunal de Magistrats de Westminster el dimarts. Si la seva decisió entra en favor d'Assange, un cas jurídic públic contra ell ja no existiria a Gran Bretanya.

No està clar si els Estats Units tenen intenció de buscar l'extradició d'Assange per enfrontar-se a la persecució sobre la publicació de WikiLeaks d'una gran tropa de documents diplomàtics i diplomàtics classificats, una de les filtracions d'informació més grans de la història dels Estats Units.

L'existència d'un mandat d'extradició dels EUA no s'ha confirmat ni denegat.

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, EU