Es pot establir 'Road to #Brexit' en els discursos

| Febrer 13, 2018

La primera ministra Theresa May tractarà d'unir el seu gabinet de confusió i convèncer a una Unió Europea escèptica que Gran Bretanya sap el que vol de Brexit en una sèrie de discursos durant les properes setmanes, escriu William James.

Gran Bretanya espera tancar un acord de transició el proper mes per facilitar la sortida de la UE i arribar a un acord sobre un acord comercial a llarg termini a finals d'aquest any. No obstant això, Brussel·les va dir la setmana passada que un acord de transició no era una certesa i que Londres necessitava aclarir el que volia de la UE.

El govern de maig pretén abordar això en una sèrie de sis intervencions del primer ministre i d'altres ministres sènior durant les properes setmanes, que la seva oficina va anomenar "The Road to Brexit".

"Brexit és un moment decisiu en la història de la nostra nació", va dir una font a l'oficina de maig.

"Mentre avancem el camí cap a aquest futur, exposarem més detalls perquè la gent vegi com aquesta nova relació beneficiarà a les comunitats de totes les parts del nostre país".

A més d'enfrontar-se a la pressió de Brussel, May també necessita unir un gabinet i partit conservador, encara dividit profundament entre els que van votar per Brexit a 2016 i els que no ho van fer, darrere d'una sola visió per al futur de Gran Bretanya fora de la Unió Europea.

Maig serà l'amfitrió de ministres sèniors a la seva residència del país, Checkers, per tractar d'intermediar un acord entre les diferents faccions del seu gabinet.

'Rallir el crit'

El primer discurs de maig, que es lliurarà en una conferència a Munic el proper dissabte (17 de febrer), exposarà la relació de seguretat que la Gran Bretanya vol amb la UE. Ella lliurarà una altra partida de la futura associació de Gran Bretanya, encara que encara no s'ha confirmat una data per a això.

El ministre d'Afers Exteriors, Boris Johnson, un dels principals advocats de Brexit, començarà la sèrie "Carretera a Brexit" amb un discurs dimecres, descrit per l'oficina de Maig com un "crit de reunió a tots els costats del debat Brexit".

El ministre Breit, David Davis, explicarà com els negocis britànics poden mantenir la seva reputació global després de Brexit en un discurs encara no programat. El ministre de Comerç, Liam Fox, i el ministre de gabinet, David Lidington, també pronunciaran discursos.

El canceller Philip Hammond, vist com el membre més pro-europeu del gabinet de maig, no pronunciarà un discurs.

L'autoritat de Maig sobre Brexit, ja debilitada després d'una aposta fracassada en les eleccions ràpides de l'any passat, ha estat més danyada per les divisions ideològiques entre els ministres, agreujant les preocupacions que les negociacions de Brexit fracassen i el govern col · lapse.

El legislador conservador i crític destacat de l'estratègia de sortida de la UE de maig, Anna Soubry, va advertir el diumenge que el tipus de Brexit que buscava el govern no tenia el suport majoritari al parlament, que tindrà una opinió sobre l'acord de sortida final.

La setmana passada, les empreses japoneses van advertir que havien de sortir de Gran Bretanya si les barreres comercials després de Brexit no eren rendibles.

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK