Will #Russia interferirà en les pròximes eleccions europees de 2019?

| Febrer 13, 2018

La presumpta intromissió de Rússia en els assumptes domèstics dels estats sobirans és ara un coneixement comú a tot el món, tot el que encara és desconegut. Es considera que la mà secretiva de l'estat rus ha participat en una sèrie d'atacs cibernètics que van des de les institucions nacionals fins a la seu de partits polítics, amb una campanya de desinformació i les anomenades notícies falses al capdavant d'aquesta operació , escriu Sajjad Karim, diputat conservador britànic i membre del Comitè del Codi de conducta del president.

Quan em vaig adonar de la interferència en la política occidental pel govern de Putin de tornada a 2014, no vaig poder discutir-ho, ja que la gent simplement no creia que passés. En el moment en què presidí el Comitè consultiu sobre la conducta dels diputats al Parlament Europeu, quan em va cridar l'atenció que el proper candidat presidencial francès i el diputat del Front Nacional, Marine Le Pen, rebia finances de fonts russes.

A causa del passat racista i antisemita del seu partit, els bancs francesos s'havien negat a prestar diners a la festa, de manera que Le Pen es va convertir en un altre lloc per al finançament.

Va obtenir préstecs russos a 2014 per valor de 11million € (£ 9.4m), un dels quals, amb un total de € 9m, provenia d'un banc petit, amb enllaços al Kremlin anomenat First Czech Czech Bank. Però com sabem ara, el seu intent d'alt càrrec no estava destinat a ser.

El finançament objectiu dels grups d'oposició de l'estat rus va més enllà d'una simple candidatura presidencial francesa. Hi ha una clara xarxa d'activistes polítics i actors implicats en aquesta web d'interferència russa, que s'estén al món sencer. Només cal mirar a les nostres costes per veure fins a quin punt la seva influència s'estén.

Sajjad Karim, diputat conservador britànic i membre del Comitè del Codi de conducta del president

Amb els interrogants que segueixen pendents del finançament de la campanya de Referendum's Leave de la UE i amb el que sembla un degoteig constant de notícies relacionades amb Trump, Rússia i la 2016 Elecció d'EUA, la web sembla que mai no acaba.

El que ara ens preocupa principalment als nostres col · legues europeus, però, és la propera elecció europea a 2019. Els russos estan sense dubtar ja els plans per desestabilitzar el nostre procés electoral, que històricament ha patit una escassa participació i, com a conseqüència, es veurien afectats fàcilment per qualsevol intent d'influència del vot.

Els electorats, independentment d'on provinguin, tendeixen a votar d'una manera molt reaccionària. Si Putin i el seu govern intenten dirigir-se a aquestes eleccions, segurament ho faran servir.

A Alemanya, l'ús de la propaganda russa, que té com a objectiu influir en les intencions de vot de la població russa-alemanya, ja està àmpliament difosa.

Un cas, en particular, el cas de "la nostra Lisa": una història falsa sobre una noia russa-alemanya que havia estat violada pels immigrants àrabs demostra la facilitat amb què la campanya de desinformació russa s'ha infiltrat en el nostre continent.

Fins i tot es va al·legar que les "fàbriques de trolls" de St Petersburg van intentar sembrar el descontentament durant el referèndum de la UE a través de les xarxes socials, publicant-se en gran mesura a favor de Brexit.

Independentment de la influència de la intromissió russa, encara hi ha una tendència a la Gran Bretanya i Europa a enderrocar aquestes afirmacions. El que cal comprendre és que, si aquestes accions tenen èxit, la direcció futura d'Europa s'haurà determinat a Moscou.

La Unió Europea podria estar essencialment paralitzada per la ingerència russa que alteri dramàticament la composició del Parlament Europeu i hauria succeït just sota els nostres propis nassos.

No s'ha de permetre que això passi.

Alguns dels nostres líders, inclòs el primer ministre de maig, són plenament conscients de les activitats de Putin i han deixat clar que això no es mantindrà.

Tots i cadascun dels dirigents de la UE haurien d'anar un pas més. La informació que posseeixen sobre les activitats russes s'hauria de presentar als seus propis parlaments, de manera que tothom tingui coneixement de fins a quin punt estem socavant.

Igual que a Estats Units, també hi hauria d'haver investigacions, però a nivell estatal, en les relacions financeres d'actors polítics que han facilitat als russos en els seus intents de desestabilitzar els nostres sistemes democràtics. Aquestes consultes i tota la informació obtinguda es podrien agrupar junts, amb una resposta a nivell de la UE.

Les comissions electorals també s'han d'ajustar a la finalitat, millor equipades per afrontar els perills clars i actuals que ara afronten els nostres sistemes de votació. Combineu això amb la limitació obligatòria de les activitats dels anomenats bots per part de les empreses de mitjans socials i aquest tipus d'activitat deshonest podria ser efectivament eliminat.

Sigui quina sigui la solució, tota Europa ha de despertar el fet que les nostres democràcies estan infiltrades per actors russos, l'única intenció de la qual és trencar i degradar el nostre procés polític.
El moment d'actuar és ara abans que sigui massa tard. No s'ha de permetre a Rússia influir en la nostra pròpia presa de decisions.

etiquetes: , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, EU, les article, eleccions MEP, Rússia