Connecteu-vos amb nosaltres

Desastres

#EUSolidaritatFund a la feina: la Comissió ofereix ajudes financeres a França, Grècia, Espanya i Portugal després de desastres naturals

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha proposat donar un import de 104 milions d’euros al Fons de Solidaritat a quatre estats membres que van patir desastres naturals a 2017.

Es tracta d'un compliment concret de la promesa de la Comissió Juncker d'oferir més que el condol quan un país de la UE es veu afectat per un desastre. Els diners del Fons de Solidaritat de la UE es poden utilitzar per donar suport als esforços de reconstrucció i cobrir alguns dels costos dels serveis d'emergència, allotjament temporal, operacions de neteja i protecció del patrimoni cultural, per tal d'alleujar la càrrega financera que suporten les autoritats nacionals.

La comissària de política regional, Corina Creţu, va dir: "A Portugal, a Espanya i des de l'illa grega de Lesbos, llunyana al mar Egeu, fins a les regions ultraperifèriques franceses al Carib, la UE no deixa ningú sol davant la tragèdia. Una vegada més, el Fons de Solidaritat mostra el suport infalible de la UE a les obres de reconstrucció després de desastres naturals i per ajudar a reconstruir la vida de les persones".

El 104m € es divideix de la següent manera:

50.6m € per a Portugal i 3.2m € per a Espanya després de tots els incendis forestals de l'estiu i d'octubre

Els incendis forestals violents van destrossar les regions centrals i septentrionals de Portugal, reclamant moltes vides humanes i aclaparant serveis d'extinció d'incendis i salvaments. També es va veure afectada la regió espanyola veïna de Galícia.

La UE va canalitzar el suport d'emergència a través del seu mecanisme de protecció civil i del servei de satèl·lits de Copernicus i, posteriorment, va assistir financerament oferint flexibilitat segons els programes de fons de la UE; el mes d’agost 2017, 45m d’Euros de fons de la política de cohesió del Centro programa regional es va redirigir per ajudar les empreses locals afectades pels incendis i restaurar les infraestructures públiques. El Continent programa de desenvolupament rural es va modificar per augmentar l’import dedicat a la prevenció d’incendis forestals per 22m €.

anunci

La UE també va donar un primer desemborsament d’ajuts per valor de 1.5M € del Fons de Solidaritat de la UE a Portugal al novembre de 2017.

49m € per a les regions franceses de Saint-Martin i Guadalupe, després dels huracans Irma i Maria

Les set regions europees més exteriors van ser afectades per huracans devastadors al setembre de 2017; Saint-Martin es va veure especialment afectat. Els diners contribuiran a retrocedir les dues regions, mentre que la Comissió busca maneres de protegir més aquestes regions dels efectes del canvi climàtic, en línia amb la seva Nova estratègia per a les regions exteriors.

La Comissió també està intentant ajudar a Saint-Martin i la part holandesa de l'illa, Sint-Maarten, a recuperar-se juntament amb el suport dels fons europeus, especialment pel seu programa de cooperació interregional.

El 49m € inclou un avanç de 5M € pagat el desembre 2017.

1.3m € per a l'illa grega de Lesbos després del terratrèmol de juny de 2017

Un terratrèmol i les seves rèpliques van afectar a l'illa grega de Lesbos el juny de 2017. El país ja va rebre un primer desemborsament d’ajuts per valor de gairebé 136,000 d’Euros el mes d’octubre 2017.

Fons

Quan un estat membre es veu afectat per un desastre natural, la UE dóna primer una mà amb els seus instruments d’intervenció d’emergència - i té la intenció d’accelerar l’assistència amb una proposta per a un nou sistema europeu per fer front a les catàstrofes naturals. RescEU - i després amb ajuda financera per a la reconstrucció a llarg termini.

Aquesta proposta de la Comissió per a l'assistència del Fons de solidaritat de la Unió Europea ha de ser aprovada pel Parlament Europeu i el Consell. El finançament arribarà als estats membres poc després.

Més informació

Fons de Solidaritat de la UE
Fitxa tècnica: com es calcula l'ajut del Fons de solidaritat de la UE?
El Fons de Solidaritat de la UE a Portugal
El Fons de Solidaritat de la UE a Espanya
El Fons de Solidaritat de la UE a França
El Fons de Solidaritat de la UE a Grècia
Intervencions del Fons de solidaritat de la UE des de 2002
@EU_Regional@CorinaCretuEU

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències