Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

#EuropeanDefenceFund lliura nous projectes paneuropeus de recerca

COMPARTIR:

publicat

on

El Fons Europeu de Defensa continua oferint un altre conjunt de projectes de recerca de defensa finançats per la UE. El fons, llançat pel president Juncker el juny de 2017, és un catalitzador per a la creació d'una forta indústria de defensa de la UE. Augmenta les capacitats de defensa i crea noves associacions a través de les fronteres.

La comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, Elżbieta Bieńkowska, va dir: "El Fons Europeu de Defensa és essencial per aportar més cooperació entre les empreses de defensa i els militars a la Unió Europea i per garantir l'autonomia estratègica d'Europa. Els projectes de recerca col·laboratius paneuropeus en defensa amb el suport del Fons estan dissenyats per garantir el lideratge tecnològic d'Europa, establir les bases per a les futures capacitats de defensa i donar suport a una indústria de defensa europea més innovadora i competitiva".

El projecte Ocean2020 dóna suport a les missions de vigilància i interdicció marítima al mar i integrarà drones i submarins no tripulats en operacions de la flota. La informació adquirida es combinarà amb sistemes convencionals per crear un panorama complet de situacions de desenvolupament per als comandants militars.

El projecte serà gestionat per un consorci liderat per Leonardo SpA, que reuneix els socis de 42 dels països de la UE 15. Rebrà una subvenció de prop de 35 milions d’euros. A 2019, el projecte posarà en marxa dues demostracions de la vida real: una al Bàltic liderada per la marina sueca i una altra a la Mediterrània dirigida per la marina italiana.

Altres tres projectes que tenen com a objectiu millorar l'equipament dels soldats han rebut subvencions d'entre 1 i 3 milions d'euros:

  • ACAMSII desenvoluparà un camuflatge adaptatiu que protegirà els soldats dels sensors que operen en diversos rangs de longituds d'ona.
  • Gossra millorarà la compatibilitat dels elements complexos del sistema (per exemple, sensors o ulleres digitals) portats pels soldats.
  • Vestlife busca desenvolupar una armadura de cos ultralleuger per a soldats desmuntables.

Els acords de subvenció per a aquests projectes es signaran en les properes setmanes.

anunci

L'anunci d'avui sobre el suport a aquests projectes d'investigació en defensa arriba el dia de la inauguració de la Conferència anual de Seguretat de Munic, on el president Juncker presentarà més passos per promoure una Europa més forta en seguretat i defensa. El president estarà acompanyat pel vicepresident Frans Timmermans, els comissaris Johannes Hahn, Elżbieta Bieńkowska i Julian King.

Fons

Segons la línia d'investigació del Fons Europeu de Defensa, 90 milions d'euros es destinaran a les subvencions per a la recerca en defensa del finançament directe i directament del pressupost de la UE (2017-2019). Els projectes a finançar han estat seleccionats després de la primera convocatòria de propostes d’investigació en defensa a 2017. El desembre de 2017, el primer acord de subvenció es va signar amb el Consorci PYTHIA. Aquest projecte té com a objectiu identificar tendències clau en el món en evolució ràpida de tecnologies de defensa innovadores.

La Comissió també adoptarà aviat el programa de treball de recerca en defensa de 2018 i demanarà a l’Agència Europea de Defensa l’obertura de les noves convocatòries de propostes d’investigació en defensa d’aquest any. Aquestes trucades se centraran en les tecnologies de disseny electrònic per a aplicacions de defensa i un efector làser europeu d’alta potència. Aquest proper lot de beques de recerca per a la defensa es signarà al final de 2018.

Com es va anunciar el juny de 2017, la Comissió presentarà una proposta per establir, després de 2020, un fons de defensa europeu 1.5 milions d'euros anuals per donar suport a les capacitats de defensa, dels quals es destinarà un pressupost anual estimat de 500 milions d'euros a la defensa. investigació, fent de la UE un dels majors inversors en recerca en defensa d’Europa.

Més informació sobre els projectes

Ocean 2020: el projecte té com a objectiu millorar la consciència de la situació en un entorn marítim mitjançant l'ús de sistemes tripulats i no tripulats i la creació d'una imatge completa a partir de múltiples aportacions. Hi ha implicats els ministeris de defensa a Estònia, França, Grècia, Itàlia, Lituània, Països Baixos, Portugal, Espanya, Suècia i el Regne Unit. Els socis industrials són: Indra, Safran, Saab, MBDA, PGZ / CTM Hensoldt, Intracom-IDE, Fincantieri i Qinetiq. Els centres de recerca inclouen Fraunhofer, la Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO), el Centre de Recerca i Experimentació Marítima (CMRE OTAN) i l'Italian Istituto Affari Internazionali (IAI).

ACAMSII: aquest projecte desenvoluparà un camuflatge adaptatiu per als soldats que els protegiran dels sensors que operen en diversos rangs de longituds d'ona. Hi participen socis de França, Alemanya, Lituània, Països Baixos, Portugal i Suècia. Les empreses participants provenen dels sectors integradors de sistemes tèxtils, aeroespacials i de defensa: CITEVE, Damel i Safran. Els centres de recerca són els suecs Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Fraunhofer i la Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO).

GOSSRA: aquest projecte centra la seva atenció en els elements de sistema complexos que porten els soldats per treballar junts. Els soldats estan equipats amb una gamma de dispositius que necessiten treballar junts. El projecte té com a objectiu crear una metodologia per especificar com es connecten els components, cosa que facilita el desenvolupament de nous dispositius que puguin treballar amb els equips existents. Els socis d'Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Espanya i Suècia dirigiran el projecte. Les empreses implicades són Rheinmetall, Indra, GMV aeroespacial i de defensa, Leonardo, Larimart i Saab; Pimes Tekever i iTTi i l'institut de recerca Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO).

Vestlife: l'objectiu d'aquest projecte és crear roba de protecció per als soldats. Treballarà a desenvolupar roba eficaç per a la defensa, però més lleugera, flexible i còmoda al mateix temps. Hi participen socis de Finlàndia, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Espanya, juntament amb empreses CITEVE i FY-composites, instituts de recerca AITEX i TECNALIA. Al projecte també hi participen dues petites i mitjanes empreses (pimes) BRAPA i Petroceramics.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències