Connecteu-vos amb nosaltres

l'exportació d'armes

#Defensa: la UE dóna suport al desenvolupament d'equips militars

COMPARTIR:

publicat

on

il·lustració infogràfica sobre els avantatges d'una cooperació més estreta en defensa a nivell de la UE     

La UE podria gastar diners en defensa per primera vegada. Els diputats europeus han aprovat propostes per ajudar els països de la UE a desenvolupar i adquirir equipament militar junts.

La integració de la defensa més profunda no és una idea nova. La Comunitat Europea de Defensa va ser un dels primers i més ambiciosos intents de crear un exèrcit europeu conjunt a principis de la 1950, però el seu fracàs va refredar les ambicions per la defensa comuna d'Europa durant gairebé mig segle.

En les últimes dues dècades, el pas cap a la cooperació s'ha intensificat i Pesco és l'última iniciativa per desenvolupar conjuntament les capacitats militars europees. També, per primera vegada, els projectes col·laboratius en tecnologia de defensa, com ara el desenvolupament de drones de vigilància marina, podrien ser cofinançats directament per la UE.

El 21 de febrer del Parlament el comitè de la indústria va aprovar una proposta establir una Programa de desenvolupament industrial europeu de defensa, sota la qual es destinarien 500 milions d'euros del pressupost de la UE a 2019-2020 per cofinançar el desenvolupament conjunt de noves tecnologies de defensa i donar suport a la compra d'equips comuns. Es preveu que aquest import s'incrementi posteriorment fins a € X mil milions d’euros anuals. La Comissió Europea hauria de proposar aquest any un programa similar per oferir beques per a la recerca militar conjunta, per exemple a la ciberdefensa i la robòtica, amb un pressupost anual de 1m € després de 500, mentre que una investigació de € 2020m programa de prova Ja s'ha iniciat 2017-2019.

Els eurodiputats subratllen que el desenvolupament de productes de defensa hauria de ser dut a terme per almenys tres empreses establertes en almenys tres països de la UE per tal de ser elegibles per al finançament del programa, mentre que alguns productes de defensa, com armes de destrucció massiva i armes totalment autònomes. , s’hauria d’excloure del finançament.

En una Resolució 2017 de desembre sobre una política comuna de seguretat i defensa, els diputats europeus van acollir amb satisfacció aquests esforços per coordinar millor la despesa de defensa i reduir la duplicació i els residus, recordant que "en comparació amb els EUA, la UE-28 gastarà 40% en defensa, però només aconsegueix generar 15% de les capacitats que els EUA surtin del procés, el que apunta a un problema d'eficiència molt greu ". Consulteu la nostra infografia per obtenir més informació sobre els beneficis d'una cooperació més estreta de defensa a nivell de la UE.

"Hem de cooperar millor amb projectes innovadors i protegir millor el nostre know-how i la nostra tecnologia", va declarar el membre de la EPP, Françoise Grossetête, que s'encarrega de dirigir les propostes a través del Parlament durant una conferència. discussió amb experts a 22 gener.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències