#NorthKorea: la UE alinea les sancions amb l'última resolució del Consell de Seguretat de l'ONU

| Febrer 26, 2018

El Consell va augmentar les mesures restrictives contra la República Popular Democràtica de Corea (RPDC) al finalitzar la transposició a la legislació comunitària de les mesures imposades per l'última resolució del Consell de Seguretat de l'ONU 2397 (2017).

Les mesures transportades avui (26 de febrer) inclouen:

L'enfortiment de la prohibició d'exportació a la RPDC de tots els productes derivats del petroli, reduint la quantitat de barrils que es poden exportar des de 2 milions de barrils a barrils 500,000 per any;

la prohibició de les importacions de la RPDC de productes alimentaris i agrícoles, maquinària, equips elèctrics, terra i pedra i fusta;

la prohibició de exportar a la RPDC tota la maquinària industrial, els vehicles de transport i l'expansió a tots els metalls de ferro, acer i altres metalls;

altres mesures restrictives marítimes contra vaixells quan hi hagi motius raonables per creure que el vaixell ha estat involucrat en l'incompliment de les sancions de l'ONU i;

l'obligació de repatriar tots els treballadors de la RPDC a l'estranger durant els mesos 24, subjecte a la legislació nacional i internacional aplicable.

La plena prohibició sobre l'exportació de petroli cru que es disposa a la resolució 2397 (2017) ja s'havia introduït a la UE el 16 d'octubre de 2017.

Quan va adoptar les mesures, el Consell de Seguretat de l'ONU va reafirmar en la seva resolució 2397 (2017) que la proliferació d'armes nuclears, químiques i biològiques, així com els seus mitjans de lliurament, constitueixen una amenaça per a la pau i la seguretat internacionals. La UE ha expressat repetidament la seva expectativa de que la RPDC realitzi un diàleg creïble i significatiu dirigit a perseguir la desnuclearització completa, verificable i irreversible de la Península Coreana.

Els actes jurídics adoptats avui pel Consell també van tenir en compte que les persones 3 i una entitat llistades per la UE de forma autònoma ara estaven llistades per l'ONU. El nombre de persones i entitats sota mesures restrictives contra la RPDC són persones 79 i entitats 54 que s'enumeren de manera autònoma per les persones de l'ONU i 55 i les entitats 9 designades per la UE.

Els llistats addicionals imposats per la resolució UNSC 2397 (2017) van ser transposats a la llei de la UE el 8 January 2018. La UE havia afegit un individu 17 addicional a la seva pròpia llista de sancions a 22 January 2018.

Més informació.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Consell Europeu, Corea del Nord, Nacions Unides

Els comentaris estan tancats.