La UE descarta les demandes comercials britàniques post-# Brexit, ofereix als bancs cap tracte especial

| Març 13, 2018

La setmana passada, la UE va oferir a la Gran Bretanya un acord de lliure comerç per les seves relacions post-Brexit que no es van trobar amb les ambicions establertes pel primer ministre Theresa May, especialment pel sector financer dominant del país, escriure Gabriela Baczynska i Jan Strupczewski.

En un esborrany vist per Reuters, els restants membres de la Unió Europea de 27 van dir que volien una estreta col.laboració amb la Gran Bretanya, però la seva profunditat es veuria limitada pel propi desig de Gran Bretanya d'abandonar el mercat únic del bloc i la unió duanera.

"A causa de Brexit, ens separarem", va afirmar el president dels dirigents de la UE, Donald Tusk, una conferència de premsa que va donar un missatge que contrastava amb la crida de Maig perquè el comerç futur fos tan "fricció com sigui possible".

Referint-se al que va cridar el primer acord de lliure comerç a perdre els llaços econòmics, va dir que faria que el comerç bilateral "sigui més complicat i costós que l'actual, per a tots".

Tusk va dir que, tot i que va comprendre l'objectiu de May per fer que Brexit sigui un èxit per a la Gran Bretanya, aquest no era l'objectiu de la UE.

Crucialment, el bloc va dir que Gran Bretanya es tractaria com qualsevol altre país tercer quan es tractava de serveis financers, que Londres havia pressionat per incloure's en el tracte futur.

Els serveis financers generen més del 10% de la producció econòmica de Gran Bretanya i són l'única àrea en la qual té un superàvit comercial amb la UE, fent que Londres estigui molt disposat a preservar l'accés actual dels seus bancs a l'Europa continental.

Però el text va dir que en el futur, les empreses financeres britàniques només podrien operar a la UE "sota regles de l'estat amfitrió", que reflecteixen "el fet que el Regne Unit es converteixi en un tercer país i la Unió i el Regne Unit ja no compartiran un marc normatiu, supervisor, de compliment i de justícia comú ".

En un signe, alguns grans bancs poden estar perdent paciència amb la prolongada incertesa sobre el futur, Goldman Sachs (GS.N) ha publicat més d'una dotzena de banca, vendes i personal comercial basat en el Regne Unit per avisar-se que es traslladarà a Frankfurt en unes setmanes.

Aquest és un dels primers signes tangibles de que els bancs comencen a actuar en els plans de contingència de Brexit per mantenir el que la UE crida drets passaportistes: la possibilitat d'oferir serveis a tots els clients de la UE a través d'una sola llicència local.

El ministre d'Hisenda britànic Philip Hammond (a la foto) va cridar a les directrius de la UE una posició molt difícil que qualsevol negociador especialitzat començaria amb.

Mentre que la UE diu que no vol que es reprimeixi la crisi a la Gran Bretanya, l'oferta comercial serà un cop més a la Gran Bretanya. El bloc també ha explicat recentment els seus plans de contingència per evitar una frontera irlandesa després de Brexit, que Gran Bretanya va dir que minaria la seva sobirania constitucional.

Sense els drets de passaport dels seus bancs, la millor opció que pot esperar Londres és l'equivalència reguladora, sota la qual es pot obtenir més accés al mercat de la UE si el bloc veu les normes financeres britàniques, encara que no idèntiques a les de la UE, mateixos objectius.

Però Hammond va dir que el règim d'equivalència de tercers països de la UE seria completament inadequat, i va criticar l'únic accés irregular que dóna, així com la possibilitat de revocar-lo a curt termini.

GS.NBorsa de Nova York
-1.58(-0.59%)
GS.N
  • GS.N

Va dir que una solució millor seria el reconeixement mutu i l'equivalència recíproca, amb períodes de notificació raonables.

També va argumentar que Gran Bretanya i la UE podrien arribar a un acord molt millor sobre els serveis financers que la UE havia arribat amb Canadà. Les empreses financeres canadenques han d'establir una presència dins del bloc i complir amb la seva normativa si volen fer negocis allí.

Les pautes de les directrius de la UE, que seran treballades per diplomàtics per ser aprovades pels líders nacionals del bloc 27 a finals de març, diuen que els serveis seran part de l'acord, però explicaran límits clars del que es pot oferir.

"Aquest acord no pot oferir els mateixos beneficis que la Membresía i no pot suposar la participació en el Mercat Únic ni en parts d'aquest", va dir el text.

Tusk va dir que els serveis es cobririen en el futur acord amb Londres, però va subratllar que "cap Estat membre és lliure d'escollir només aquells sectors del mercat únic que li agrada ... De la mateixa manera, un enfocament de selecció i no- Estat membre està fora de la qüestió ".

El passat mes de desembre, el Banc d'Anglaterra va proposar que els bancs de la UE a Gran Bretanya continuessin com a sucursals a Londres després que Brexit, a condició de la reciprocitat de Brussel·les, evités que els creditors havien de trobar capital addicional per convertir-se en filials completes.

En canvi, la proposta de la Unió Europea s'adhereix a l'enfocament tradicional del bloc per a tractar amb bancs procedents de països tercers.

"Això significa una doble regulació. Vostè opera a Londres sota les normes del Regne Unit i alguns elements estaran sota les seves regles per als serveis transfronterers ", va dir Barney Reynolds, soci de la firma d'advocats Shearman & Sterling.

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK