Europa té un "arsenal d'armes" per respondre a les tarifes de Trump: Moscovici de la UE

| Març 13, 2018

Europa vol evitar una guerra comercial amb els Estats Units sobre els seus plans per imposar aranzels a l'acer i l'alumini, però està preparant contramesures immediates per si de cas, el comissari europeu d'Afers Financers Pierre Moscovici (A la foto) va dir, escriu Richard Lough i Brian Love.

Se suposa que Trump signarà una proclama presidencial per establir les tarifes durant una cerimònia el dijous, tot i que els funcionaris de la Casa Blanca han dit que podrien desplaçar-se el divendres perquè els documents han de ser aclarits mitjançant un procés legal.

"Si Donald Trump posa les mesures aquesta nit, tenim tot un arsenal a la nostra disposició per respondre", va dir Moscovici a BFM TV dijous.

Va dir que les mesures contràries inclourien tarifes europees sobre les taronges exportades als EUA, el tabac i el bourbon. Europa també podria presentar una queixa eventual davant l'Organització Mundial del Comerç, va dir Moscovici.

"Hem d'acceptar que el món es converteixi en un lloc de cada home per si mateix", va dir el comissari.

La proposta del líder nord-americà per a una tarifa 25% sobre les importacions d'acer i 10% sobre l'alumini ha afectat els mercats globals i destacats congressistes republicans i líders empresarials preocupats per la possible caiguda econòmica.

Moscovici va dir que algunes de les mercaderies que es consideren per a una represa de la UE es van produir en gran mesura en els disturbis electorals del partit republicà de Trump.

"Volem que el Congrés entengui que això seria una situació de perdre i perdre", va dir.

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, US