La Comissió Europea perfila el pla de la UE per contrarestar les restriccions comercials dels EUA a #steel i #aluminium

El Col · legi de Comissaris ha discutit la resposta de la UE a les possibles restriccions imposades a les importacions dels EUA per a acer i alumini anunciades el març de 1. La UE està disposada a reaccionar de forma proporcional i totalment conforme amb les normes de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) en cas que es formalitzin les mesures dels EUA i afectin els interessos econòmics de la UE.

El Col·legi va donar el seu suport polític a la proposta presentada pel president Jean-Claude Juncker, el vicepresident Jyrki Katainen i la comissària de comerç, Cecilia Malmström.

Parlant després de la reunió de la universitat, el comissari Malmström va dir: "Encara esperem, com a soci de seguretat dels EUA, que la UE quedi exclosa. També esperem convèncer a l'administració nord-americana que aquest no és el moviment adequat. Ja que no s'ha pres cap decisió, la Unió Europea no ha pres cap acció formal. Però hem deixat clar que, si es pren un moviment com aquest, afectaria a la Unió Europea. Posarà en perill milers de llocs de treball europeus i s'haurà de complir amb una resposta ferma i proporcionada.

"A diferència d'aquestes tasques proposades pels EUA, les nostres tres vies de treball estan d'acord amb les nostres obligacions en l'OMC. Ells duran a terme el llibre. La causa principal del problema en el sector de l'acer i l'alumini és la sobrecapacitat global. Es basa en el fet que una gran quantitat d'acer i producció d'alumini es produeixen sota subvencions estatals massives, i en condicions no comercials. Això només es pot abordar mitjançant la cooperació, arribar a la font del problema i treballar junts. El que sí que és clar és que fer-ho cap a dins no és la resposta. El proteccionisme no pot ser la resposta, mai no ho és. La UE queda disponible per seguir treballant en això juntament amb els Estats Units. La UE ha estat i continua sent partidària d'un sistema mundial de comerç obert i basat en normes ".

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, US