L'experiència de TI descobreix la falsificació comesos per la policia espanyola en '#Kokorev Case'

| Març 13, 2018

La policia espanyola va forjar i manipular documents per justificar els mesos de 28 de detenció prèvia a judici per Vladimir Kokorev, la seva dona i el seu fill. Segons un informe d'un reconegut expert en informàtica espanyol, Juan Martos Luque, els documents suposadament incriminataris contra l'empresari d'origen jueu-rus, van ser creats diversos mesos després de la seva detenció, per persona o persones identificades com DGP - Direcció General de Policia - que coincideixen amb els noms d'usuari oficials dels ordinadors pertanyents al departament de policia espanyol.

Vladimir Kokorev

Vladimir Kokorev, la seva dona i el seu fill van ser extradits de Panamà a les Illes Canàries (Espanya) a l'octubre 2015, on, per ordre de la jutge espanyola Ana Isabel de Vega Serrano, van ser empresonats, sense càrrecs específics, acusacions ni data per al judici, sota el pretext de les investigacions "en curs" i "secretes".

El secret de la investigació (prohibit segons la normativa de la Comunitat Europea i els Tractats de Drets Humans, així com per les lleis pròpies espanyoles, ignorat pel jutge Serrano) va ser aixecat 18 mesos després, al febrer 2017, en gran part a causa de la pressió del Parlament Europeu .

Tanmateix, fins i tot després de la supressió del secret, no es va trobar cap evidència específica de cap error en els fitxers del cas. La fiscalia, representada per Luis Del Rio Montesdeoca i el jutge, van fer referències opaces a les proves suposadament incriminadores contingudes en una unitat USB presumptament proporcionades a la policia per Ismael Gerli, ex advocat panameny de Kokorev, que actualment ha estat acusat en el seu propi país per diversos càrrecs de falsificació documental. Gerli va declarar que la unitat USB suposadament pertanyia a Igor Kokorev, el fill de Vladimir Kokorev, que havia "deixat" el dispositiu a l'oficina de Gerli "per error".

La jutgessa Ana Isabel de Vega Serrano havia negat reiteradament als advocats de Kokorev el dret d'accedir a la còpia d'aquest dispositiu USB, fins que el mes de setembre 2017 va resoldre les seves decisions pel Tribunal Superior de Canàries. Tot i així, fins i tot després que la unitat de la policia encarregada de la investigació es va veure obligada a produir una còpia de la USB suposadament incriminadora, els va prendre almenys 4 mesos per lliurar-la a la defensa de Kokorev, i només després que els investigadors van ser advertits d'haver estat menyspreats els tribunals.

L'anàlisi del dispositiu, realitzat per un expert en informàtica independent i del qual CV inclou freqüents col·laboracions amb els departaments de policia i seguretat espanyols, revela que la majoria dels documents continguts a la USB es van crear o manipular després d'octubre de 2015, és a dir, després de el dispositiu va ser lliurat per Gerli a la unitat de la policia encarregada de la investigació, i després que Vladimir Kokorev i la seva família van ser arrestats i posats en detenció prèvia a judici. L'anàlisi mostra que almenys fitxers 192 continguts al dispositiu es van manipular i almenys fitxers 3 van ser creats per una persona amb un nom d'usuari identificat com a departament de TI del departament de policia espanyol.

A més, l'experiència de TI es va recuperar del mateix USB, que la propietat del fiscale i del jutge anteriorment havien atribuït a Igor Kokorev un esborrany de la deposició de Gerli davant la policia espanyola, substancialment diferent de la deposició oficial continguda en el fitxer del cas.

L'expert en informàtica també conclou que cap còpia del clon de l'USB es va fer abans del seu lliurament als advocats de Kokorev, és a dir, que contràriament a la normativa existent sobre l'anàlisi de proves informàtiques i el sentit comú, la policia espanyola estava duent a terme la seva "anàlisi" de l'USB del dispositiu original en comptes de fer una còpia de clon, contaminant encara més les proves i fent que sigui impossible determinar la totalitat de les manipulacions.

L'esposa i el fill de Vladimir Kokorev van ser alliberats de la presó espanyola per ordre del Tribunal Superior de Canàries a l'octubre 2017, després d'haver passat 2 anys en detenció prèvia. El propi Kokorev va ser alliberat, a petició de High Court, al febrer de 2018, havent passat 28 mesos a la presó. Els membres de la família Kokorev encara no han estat acusats de forma formal per cap error. No obstant això, en una decisió del tribunal de justícia, estan prohibits de sortir de l'illa de Gran Canària a les Illes Canàries, fins que la suposada "investigació" contra ells corregui el seu curs. L'anomenat cas Kokorev ha atret molta atenció i protestes formals de la Comunitat Europea per les nombroses i presumptes violacions dels Drets Humans i el degut procediment i aparents motius polítics darrere de la persecució contra la família jueva russa.

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Espanya