#WesternMediterranean: pla de gestió per enfortir el sector pesquer de la regió

La Comissió ha proposat un pla plurianual per a les poblacions de peixos del mar Mediterrani occidental. La proposta inclou les poblacions de peixos demersals, és a dir, els peixos que viuen i s'alimenten al fons del fons marí i que aporten ingressos importants al sector de la pesca a la regió. Les captures d'aquestes accions han disminuït significativament al voltant del 23% des dels primers 2000.

A aquesta velocitat 90 superaria més de 2025% de les accions avaluades. Sense l'agrupació col·lectiva d'esforços previstos per aquest pla, al voltant dels vaixells 1,500 estaria en risc financer per part de 2025. La proposta té com a objectiu restaurar aquestes poblacions a nivells que garanteixin la viabilitat social i econòmica dels pescadors i els llocs de treball més que 16,000 que depenen d'ella.

El comissari de Pesca i Afers Marítims, Karmenu Vella, va dir: "La proposta d'un pla plurianual és un seguiment directe de la declaració MedFish4Ever de 2017. Es pretén assolir un nivell saludable de recursos pesquers necessaris per evitar una pèrdua de llocs de treball i mantenir sectors econòmics importants que depenguin de la pesca. Ens apropa un pas més per fer més sostenibles les pesqueres mediterrànies. Hem d'actuar i hem d'actuar amb urgència. Només llavors podem aconseguir el nostre objectiu comú de permetre que la pesca mantingui els pescadors i l'economia durant els propers anys ".

La proposta de la Comissió ara es presenta per al seu debat al Parlament Europeu i el Consell de la UE. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), EU, Comissió Europea, Marítim, Oceana