#HumanRights: #Maldives, #Sudan i #Uganda


Els diputats europeus han demanat el respecte dels drets humans a les Maldives, l’acabament de les pràctiques de tortura als detinguts al Sudan i de l’assassinat de la misericòrdia a Uganda.

Els diputats insten el govern de Maldives a aixecar immediatament l’estat d’emergència, alliberar totes les persones detingudes arbitràriament i garantir el bon funcionament del Parlament i del poder judicial. Es preocupen per la situació política i els drets humans greus i deteriorants del país, concretament pel que fa a la "continuació de la intimidació i les amenaces contra periodistes, bloggers i defensors dels drets humans".

La resolució també condemna fermament qualsevol ingerència en els treballs de la Cort Suprema de Justícia i l'anunci de la reintroducció de la pena de mort al país. Insten a les Maldives a respectar la moratòria de la pena de mort, que ha estat vigent durant més de deu anys.

El Sudan hauria de deixar de perseguir els defensors dels drets humans

El Parlament Europeu demana el respecte dels drets humans i la llibertat immediata dels defensors dels drets humans, com ara els Salih Mahmoud Osman, guardonat amb el premi Sakharov i condemna la pràctica de la tortura i els maltractaments de qualsevol persona detinguda i manifestant.

Els diputats també demanen al govern que signi i ratifiqui immediatament les Nacions Unides Convenció sobre l'eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona i instem la UE i els estats membres a donar suport a aquelles autoritats i ciutadans sudanesos que "busquen realment el canvi".

Les autoritats ugandeses protegeixen les persones amb discapacitat i eviten els "assassinats de misericòrdia"

El Parlament condemna fermament la pràctica dels "assassinats de misericòrdia", els assassinats injustificats i inhumanes de nens i nadons discapacitats a Uganda. Els diputats demanen a les autoritats que protegeixen les persones amb discapacitat, proporcionin assistència i beneficis de qualitat a les famílies amb nens discapacitats per tal que puguin ser criats a casa i instar-los a reforçar els esforços per conscienciar els drets i la dignitat de les persones amb discapacitat.

La Comissió Europea i els estats membres haurien d’ajudar el govern ugandès, les ONG i la societat civil en aquests esforços, insten els diputats europeus a convidar els mitjans a exercir un paper més actiu en "desafiar els estereotips i promoure la inclusió".

Les tres resolucions van ser aprovades per un xou de mans al plenari la setmana passada.

Més informació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Drets humans, L'assistència humanitària, Plenari, Sudan del Sud, Uganda

Els comentaris estan tancats.