#HumanRights: #Maldives, #Sudan i #Uganda


Els eurodiputats han demanat el respecte dels drets humans a les Maldives, el final de les pràctiques de tortura als detinguts a Sudan i dels "assassinats de pietat" a Uganda.

Els eurodiputats insten al govern de Maldives a aixecar immediatament l'estat d'emergència, alliberar a totes les persones detingudes arbitràriament i assegurar el bon funcionament del Parlament i del poder judicial. Estan preocupats per la greu i deteriorada situació dels drets humans i polítics del país, específicament pel que fa a la "contínua intimidació i amenaces contra periodistes, bloggers i defensors dels drets humans".

La resolució també condemna enèrgicament qualsevol interferència en el treball de la Cort Suprema de Justícia i l'anunci de la reintroducció de la pena de mort al país. Exigeixen a les Maldives que respectin la moratòria sobre la pena de mort, que ha estat vigent durant més de 60 anys.

Sudan hauria de deixar de perseguir els defensors dels drets humans

El Parlament Europeu demana el respecte dels drets humans i la immediata alliberament dels defensors de drets humans, com ara la Premi Sakharov Laureate Salih Mahmoud Osman i condemna la pràctica de la tortura i els maltractaments de persones detingudes i manifestants.

Els eurodiputats també demanen al govern que signi i ratifiqui immediatament a l'ONU Convenció sobre l'eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona i instar la UE i els estats membres a donar suport a les autoritats sudanesas i als ciutadans que estan "buscant veritablement el canvi".

Les autoritats ugandeses a protegir les persones amb discapacitat i prevenir "assassinats de pietat"

El Parlament condemna fermament la pràctica de "assassinats de pietat", els assassinats injustificats i inhumans de nens discapacitats i nounats a Uganda. Els diputats europeus demanen a les autoritats que protegeixin les persones amb discapacitat, proporcionin suport i beneficis de qualitat a les famílies amb nens amb discapacitat perquè puguin ser criats a casa i els instinem a enfortir els esforços per conscienciar els drets i la dignitat de les persones amb discapacitat.

La Comissió Europea i els estats membres han d'ajudar al govern d'Uganda, a les organitzacions no governamentals ia la societat civil en aquests esforços, a instar als diputats, a convidar els mitjans de comunicació a tenir un paper més actiu en "desafiar els estereotips i promoure la inclusió".

Les tres resolucions van ser aprovades per una mostra de mans al plenari la setmana passada.

Més informació

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Drets humans, L'assistència humanitària, Plenari, Sudan del Sud, Uganda