Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

#PostingOfWorkers: els diputats al Parlament Europeu i el Consell celebren un acord sobre condicions de treball i salari

COMPARTIR:

publicat

on

Els treballadors enviats temporalment a un altre país de la UE obtindrien a partir d’ara la mateixa remuneració per la mateixa feina al mateix lloc, en virtut d’un acord provisional entre els eurodiputats i els ministres de la UE.

A principis d'aquesta setmana, els negociadors del Parlament Europeu i del Consell van acordar de manera informal les noves normes de la UE per protegir millor els treballadors destinats a un altre estat membre. Les normes revisades tenen com a objectiu garantir una millor protecció per als treballadors desplaçats i una competència leal per a les empreses.

Fer més just el sou

Segons el text acordat, totes les normes sobre remuneració del país d'acollida, establertes per la llei o determinats convenis col·lectius, s'aplicaran als treballadors desplaçats. Els negociadors del PE van garantir que també es poguessin aplicar grans convenis col·lectius regionals o sectorials.

Millora de les condicions dels treballadors

Les despeses de viatge, pensió i allotjament haurien de ser pagades per l’empresari i no deduïdes dels sous dels treballadors. Els empresaris també hauran de garantir que les condicions d’allotjament per als treballadors desplaçats siguin dignes i d’acord amb les normes nacionals.

Durada de la publicació

anunci

La durada de la publicació s’ha fixat en 12 mesos, amb una possible extensió de sis mesos. Passat aquest límit de temps, el treballador encara podrà romandre a l’estat membre on està destinat, però començaran a aplicar-se totes les normes laborals del país amfitrió.

Transport internacional per carretera

Els nous elements de la directiva revisada s'aplicaran al sector del transport un cop finalitzada la legislació sectorial específica, inclòs en el Paquet de mobilitat, entra en vigor Fins llavors, la versió de 1996 de la directiva continua sent aplicable.

Quan s'apliquin les noves normes

Els estats membres tindran dos anys per transposar les normes; hauran d’aplicar les noves normes al final d’aquest període.

Elisabeth Morin-Chartier (PPE, FR), relator, va dir: "Aquest acord reflecteix la realitat social, econòmica i política de la Unió Europea. Dóna una direcció clara cap a una Europa més social amb una competència més justa entre empreses i millors drets per als treballadors. Aquest acord proporcionarà millors drets als treballadors i també garantirà la protecció necessària per a les empreses ".

Agnes Jongerius (S&D, NL), co-rapporteur, said:“ Europe chooses equal pay for equal work at the same place. And that is a major accomplishment.  Colleagues can be colleagues again, and no longer competitors. When I arrived in the European Parliament, my main goal was the revision of the Posting of Workers Directive. And this will happen now. This is an important step to create a social Europe that protects workers and makes sure there is fair competition”.

Propers passos

L'acord provisional encara ha de ser confirmat pels representants permanents dels estats membres de la UE (COREPER) i adoptat a la Comissió d'Ocupació i Afers Socials del Parlament Europeu. Abans d’entrar en vigor, l’esborrany de directiva haurà de ser aprovat formalment pel ple del Parlament i el Consell.

Fons

Un treballador desplaçat és un empleat que el seu empresari envia a realitzar un servei en un altre estat membre de la UE de manera temporal. El 2016, hi havia 2.3 milions de treballadors desplaçats a la UE. La publicació va augmentar un 69% entre el 2010 i el 2016.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències