Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Recolzant #refugits a #Grecia: 180 milions d'euros en suport d'emergència

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat un nou finançament de 180 milions d’euros per a projectes d’ajuda a Grècia, fins i tot per ampliar el vaixell insígnia "Suport d'emergència a la integració i l'allotjament" (ESTIA) programa que ajuda els refugiats a allotjar-se en allotjaments urbans i sortir dels camps i els proporciona ajuda en efectiu regularment.

El finançament arriba quan el comissari Christos Stylianides sobre ajuda humanitària i gestió de crisi es va reunir el 2 d'abril amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, a Atenes.

Llançada el juliol de 2017 amb l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats, ESTIA és l'operació d'ajuda de la UE més gran al país i treballa d'acord amb la política de "fora dels camps" del govern grec. Fins ara ha creat més de 23,000 places d'allotjament urbà i ha establert un pla d'assistència en efectiu que atén més de 41,000 refugiats i sol·licitants d'asil.

“Els nostres programes humanitaris per als refugiats a Grècia són un senyal clar i fort de solidaritat europea. Continuem complint el nostre ferm compromís d'ajudar els refugiats a Grècia a viure una vida més segura, normal i digna, i facilitar la seva integració a l'economia i la societat locals. El nostre programa ESTIA està aconseguint resultats reals per millorar la vida de les persones. Reto un homenatge especial als ciutadans i alcaldes grecs que han acollit els refugiats als seus municipis amb molta empatia i cura”, va dir Stylianides.

S’han signat altres sis contractes amb el Consell Danès dels Refugiats, Arbeiter-Samariter-Bund, Metges del Món, la Creu Roja Espanyola, així com les ONG gregues METAdrasi i Smile of the Child per atendre les necessitats humanitàries urgents a Grècia, inclòs el refugi, la primària atenció sanitària, suport psicosocial, millora de les condicions d’higiene, educació no formal, subministrament d’interpretació per a la salut i la protecció.

En general, la Comissió Europea ha proporcionat més de 1.5 milions d’euros de suport a Grècia per ajudar a gestionar la situació humanitària, la migració i les fronteres externes, mitjançant diversos tipus de finançament.

Fons

anunci

Suport d’emergència de la UE a Grècia

En circumstàncies urgents i excepcionals, com l’augment de l’afluència de refugiats a Europa, la Comissió Europea pot finançar ajuda humanitària per a les persones que ho necessiten al territori de la UE a través de l’Instrument de suport a les emergències, activat per primera vegada el març del 2016. L’assistència humanitària global de la UE es va desemborsar fins ara a Grècia mitjançant aquest instrument puja a 605.3 milions d’euros.

Programa ESTIA amb l’ACNUR

El nou finançament d'avui per a ESTIA permetrà que el programa instal·li 27 places en entorns urbans a finals de 000. La major part dels apartaments llogats es trobaran a ciutats i pobles del continent grec, mentre que fins a 2018 places s'ubicaran a les illes gregues. Diversos municipis de Grècia també formen part d'aquest programa.

El pla d’assistència en efectiu ESTIA té com a objectiu arribar a 45,000 persones a mitjan 2018. Els refugiats i els sol·licitants d’asil reben assignacions mensuals predefinides mitjançant una targeta dedicada. Això proporciona opcions i els permet satisfer les seves necessitats bàsiques amb dignitat, alhora que dóna suport a l’economia local. Fer més eficient l’assistència en efectiu continua sent una prioritat per a la UE.

El suport humanitari de la Comissió complementa altres instruments de finançament de la UE que ja han proporcionat importants recursos financers per a l'assistència a Grècia, com ara el Fons d'asil, migració i integració, el Fons de seguretat interior, el Fons Europeu per a les persones més desfavorides i el Programa de salut de la UE. També és complementària a les ofertes voluntàries d'assistència material inicialment proporcionades pels estats participants en el Mecanisme de Protecció Civil de la UE.

Més informació

Fitxa informativa "Grècia: resposta a la crisi dels refugiats"

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències