La UE aporta 77 milions d'euros per a la crisi #DRC a la conferència de donants de Ginebra

La setmana passada, la Unió Europea co-va acollir a Ginebra la "Conferència Humanitària sobre la República Democràtica del Congo (RDC)".

En aquesta ocasió, el Comissari d'Ajuda Humanitària i Crisi, Christos Stylianides, va reiterar el suport de la UE en resposta a l'empitjorament de la situació humanitària a la regió, amb aportacions de 77 milions d'euros en assistència d'emergència i desenvolupament a la crisi de la RDC.

"Avui, estem units a la gent de la República Democràtica del Congo. Durant molt de temps, les necessitats humanitàries han persistit al país i la situació continua empitjorant. Estem decidits a ajudar a les persones més vulnerables de la RDC i donar-los esperança. Per complir la nostra missió humanitària i salvar vides a la terra, necessitem un accés humanitari sense restriccions i continu a totes les regions, així com la protecció dels treballadors humanitaris ", va dir el comissari Stylianides.

El comissari va pagar un visita oficial a la República Democràtica del Congo al març de 24-26, on va visitar projectes d'ajuda finançats per la UE a Kivu del Nord i Sud i es va reunir amb funcionaris del govern a Kinshasa. A partir del compromís d'avui, € 49.5m, anunciat pel Comissari Stylianides durant la seva recent visita a la República Democràtica del Congo, abordarà la deterioració de la crisi humanitària a la República Democràtica del Congo i finançarà serveis de vol humanitari a les zones més remotes del país. Un altre € 27.6m abordarà la construcció de la salut, la seguretat alimentària, l'educació i la resistència a la RDC. Més enllà de la quantitat promesa, la Unió Europea també va assignar € 6m per donar suport als refugiats de DRC i les comunitats d'allotjament a la veïna Burundi, Rwanda, Tanzània i Uganda.

Fons

La Unió Europea coorganitza la Conferència humanitària de la RDC a Ginebra, juntament amb l'Oficina de Coordinació d'Afers Humanitaris de les Nacions Unides (OCHA), el Regne dels Països Baixos, per mobilitzar recursos per respondre a la crisi humanitària a la República Democràtica del Congo.

Les necessitats humanitàries a la RDC s'han duplicat durant l'últim any, amb més de 16 milions de persones afectades per la crisi i 13 milions que necessiten assistència humanitària a tot el país. Més de 5 milions de persones són actualment desplaçades, que inclouen 4.5 milions de desplaçats interns i aproximadament 630,000 que han fugit als països veïns.

Les operacions humanitàries finançades a través de les Operacions de Protecció Civil i Ajuda Humanitària de la Comissió se centren a ajudar les persones afectades per la violència recent o continuada, la malnutrició aguda i les epidèmies, oferint-los una protecció i ajuda per salvar la vida de manera oportuna. A més, la Comissió dirigeix ​​el seu propi servei aeri humanitari, el vol ECHO, que ofereix a les organitzacions associades humanitàries un transport segur i gratuït a zones remotes del país.

A més de les activitats humanitàries, la Comissió també ha intensificat el seu suport a la cooperació al desenvolupament en els sectors de la salut i la seguretat alimentària, per respondre a les necessitats urgents de la població i les persones més vulnerables de la regió de Kasaï, mentre que s'ha aprovat un nou suport per fer front necessitats educatives dels nens a les regions del conflicte a Kivu i Tanganyika.

Més informació

Fitxa tècnica - República Democràtica del Congo

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, L'assistència humanitària, finançament humanitària

Els comentaris estan tancats.