Plataforma de la societat civil UE-Ucraïna preocupada per les tendències negatives de baixes remuneracions en #Ukraine

La Plataforma de la Societat Civil UE-Ucraïna (CSP) insta a Kíev a que implementi reformes més consistents en diversos sectors i que doni la màxima prioritat a la qüestió dels baixos salaris i de la pobresa. Aquestes qüestions es van abordar a la reunió del CSN de 6th a Brussel·les, on els membres de la plataforma van discutir els progressos en la implementació de l'Acord d'associació UE-Ucraïna, així com el paper de la remuneració en la reducció de la pobresa i el seu impacte en la migració laboral i el canvi climàtic. .

Cal implementar l’acord d’associació

HE Mykola Tochytskyi, cap de la missió d'Ucraïna a la UE i ambaixador d'Ucraïna a Bèlgica i Luxemburg, va destacar que l'acord d'associació, que es va estendre a més de pàgines de 1,200, va continuar sent una tasca difícil d'implementar. "Durant els propers anys, fins a 2020, haurem de preparar tasques més que 2,000 i més de mesures concretes 5,000 per implementar l'Acord d'Associació".

Els membres del CSP van expressar la seva satisfacció pel nou pla d’acció per implementar l’acord d’associació adoptat pel govern d’Ucraïna. "És molt benvingut que amb el Pla d’acció hi hagi una estratègia acordada i estructurada que tots els actors importants d’Ucraïna tinguin la propietat", va dir Peter Wagner, cap del Grup de Suport a Ucraïna a la Comissió Europea.

No obstant això, es va reconèixer que es necessita una implementació coherent de les reformes en diversos àmbits, inclosos els sectors d’energia i eficiència energètica, assistència sanitària i administració pública. El CSP va instar a Ucraïna a retirar les disposicions de la Llei anticorrupció. La llei, introduïda el març de 2017, ha estat criticada a causa d’un nou requisit per a les ONGs i els activistes anticorrupció de presentar declaracions d’actius.

La Plataforma de la Societat Civil va expressar la seva preocupació per l’ús persistent de subministraments de gas com a palanca política de Rússia. "Els darrers dos anys hem sentit parlar de seguretat energètica, també es refereix a la Nord Stream 2, que podria tenir alguns efectes adversos sobre Ucraïna", va advertir Alfredas Jonuška, copresident de la Plataforma de la Societat Civil UE-Ucraïna.

A la declaració conjunta, la Plataforma de la Societat Civil UE-Ucraïna també va denunciar les eleccions il·legals celebrades a Crimea el març de 2018 i va demanar l'alliberament immediat de tots els presos polítics ucraïnesos detinguts il·legalment a Rússia i ostatges de representants russos als territoris ocupats.

Les tendències de la baixa remuneració s’aprofiten

El CSP va assenyalar que, malgrat els compromisos derivats de l’acord d’associació, les tendències negatives s’han incrementat a Ucraïna pel que fa als baixos nivells de guanys. Malgrat alguns passos positius, el salari mínim no supera el salari mínim més baix a la UE. El poder adquisitiu també ha disminuït a Ucraïna, que és una de les raons de la recessió econòmica.

"Seria una il·lusió pensar que implementant el model social europeu d'acord amb les disposicions de l'Acord d'associació, les relacions laborals europees s'introduirien automàticament a Ucraïna", va dir Andrzej Adamczyk, membre del CESE.

La diferència significativa entre els nivells de remuneració laboral a Ucraïna i a l'estranger, que només s'ha ampliat a causa del conflicte a l'est d'Ucraïna, continua sent el principal motiu de la creixent migració laboral procedent d'Ucraïna, principalment als estats membres de la UE.

Els compromisos per combatre el canvi climàtic poden atraure noves inversions

La Plataforma de la Societat Civil UE-Ucraïna va assenyalar els progressos realitzats pel govern ucraïnès en el desenvolupament de la política climàtica del país. No obstant això, la plataforma va cridar l’atenció sobre la importància d’escollir el camí del desenvolupament amb baixes emissions de carboni. També va instar Kíev a augmentar la seva capacitat institucional per al desenvolupament i la implementació de la política de canvi climàtic i per comunicar objectius nacionals a nivell local perquè el govern local pogués estar involucrat en accions més coordinades.

El CSP va subratllar que els acords internacionals sobre canvi climàtic podrien obrir una sèrie d’oportunitats d’inversions a Ucraïna, especialment en el sector de les energies renovables i l’eficiència energètica.

Fons

La plataforma de la societat civil UE-Ucraïna, creada a l'abril 2015, és un dels organismes conjunts establerts en virtut de l'Acord d'associació UE-Ucraïna. Permet a les organitzacions de la societat civil d'ambdues parts fer un seguiment del procés d'implementació i presentar les seves recomanacions a les autoritats competents.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Ucraïna

Els comentaris estan tancats.