#Kuwait s'enfronta a les crítiques sobre el cas de Marsha Lazareva

| Pot 18, 2018

La empresària russa destacada, Marsha Lazareva, va ser sentenciada aquest mes a deu anys de treball dur a Kuwait després d'una condemna per l'ús indegut dels fons públics. Ella nega tots els càrrecs i ha confirmat que apel·larà la decisió, escriu James Wilson.

No obstant això, les preocupacions creixen a mesura que es troba a la famosa presó de Sulaibiya a Kuwait, on comparteix una petita cel·la amb set dones més. La presó té una capacitat oficial dels reclusos de 2,500, però actualment està immobilitzat i allotja a detinguts de 6,000.

Marsha Lazareva

Lazareva és una figura líder en negocis de l'Orient Mitjà, coneguda pel seu paper de cap executiu i vicepresident del grup de capital privat, KGL Investment (KGLI), empresa que ha dirigit des de 2007. KGLI gestiona el Fons Port, que inverteix en negocis de gestió portuària i de logística de dimensions mitjanes i altes, incloent una empresa conjunta que va construir el centre logístic Global Gateway Logistics City en una antiga base militar dels EUA a Filipines.

La mare d'un nen de quatre anys d'edat de 44 també va ser multigunada amb 22 milions de dinars kuwaitíes ($ 73m) i va ordenar retornar fons de 11 milions de dinars kuwaitíes ($ 36m). Aquestes sancions financeres són, a més, la pena de treball dur de deu anys que va rebre. Altres sis acusats també van rebre penes de presó des de sis fins a deu anys.

Els càrrecs contra el seu centre es van acusar de que va prendre il·legalment els diners de l'Autoritat Portuària de Kuwait, una reclamació que negava per complet. Lazareva ha donat una entrevista a la revista Forbes, en la qual va insistir que perseguirà la seva innocència mitjançant una crida. Va explicar a Forbes el ventall d'injustícies que ha sofert fins ara: "Malgrat les nombroses sol·licituds dels meus advocats, el jutge m'ha denegat el ple accés a tots els documents acusatoris i també va negar la meva crida a tots els meus testimonis. Quan em van acusar a l'abril de 2017, vaig tornar immediatament a Kuwait d'un viatge de negocis a Europa per aclarir el meu nom i la meva reputació. Tots els meus drets humans i civils van ser violats completament durant les audiències judicials. El jutge va fer molts comentaris racistes cap a mi durant el cas i em va senyalar com a dona ".

A més de les condicions en què es manté Lazareva i els abusos contra els drets humans que ella i el seu equip jurídic afirmen haver sofert, també es plantegen preocupacions sobre la seva persecució, en primer lloc per un reclam completament diferent d'espionatge i reunió d'intel·ligència, abans que els càrrecs es canviessin per complet a les acusacions financeres.

El cas d'espionatge original va començar quan un ex empleat de KGLI va presentar una queixa que havia estat involucrada en la reunió d'espionatge i intel·ligència en nom d'un país estranger. Lazareva va ser acusat a l'abril de 2017 abans de ser arrestat al novembre de 2017. Va ser detinguda durant set setmanes abans de ser alliberada sota fiança de 9 milions de dinars kuwaitíes ($ 30m). Després del seu alliberament, va rebre una prohibició de viatge. A més, va ser posada sota vigilància per agents del govern.

De sobte, els càrrecs d'espionatge van ser substituïts per càrrecs d'assistència per malversació durant abril 2006 i March 2013. Això va significar que ella i el seu equip legal havien de passar ràpidament de defensar els càrrecs d'espionatge a construir una defensa contra càrrecs financers. El seu equip jurídic, que inclou el despatx d'advocats Brown Rudnick, va rebre una setmana per examinar les pàgines d'acusacions de 18,000 abans que s'enfrontés al jutge Metaeb Al Alredi el diumenge, 6 de maig.

La revista Forbes va informar que la Sra. Lazareva es va negar a deixar el tribunal per anar al bany quan es va sentir malalt i va dir que el jutge Al Alredi li va dir al seu advocat defensor que "la deixés vomitar a la cantonada al dors del sala ", una indignitat que ha provocat consternació entre observadors internacionals.

El seu advocat, Neil Micklethwaite, soci de Londres amb Brown Rudnick, va confirmar que s'han presentat plans per apel·lar contra la condemna i que s'espera que el proper mes. Va cridar el cas contra Lazareva "un dels avortaments més extraordinaris de la justícia que he trobat en 30 anys".

L'autor, James Wilson, és el director fundador de la Fundació Internacional per a una millor governabilitat.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Kuwait, Rússia

Els comentaris estan tancats.