Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#Perses de pesca aNorthSea: els diputats europeus retrocedeixen el pla de la UE per sostenir poblacions d'espècies demersals

COMPARTIR:

publicat

on

Els eurodiputats va aprovar dimarts un nou pla plurianual de la UE per evitar la sobrepesca d’espècies demersals i, per tant, oferir més seguretat a les comunitats pesqueres del Mar del Nord (29 May).

The second multiannual fisheries plan under the new Common Fisheries Policy (CFP) – approved by 520 votes to 131, with 9 abstentions – will regulate the management of fishing for demersal species (those living near the bottom of the sea), which account for 70% of catches in the Mar del Nord (zones IIa, IIIa i IV).

La complexitat de les peces mixtes del Mar del Nord fa que sigui impossible fixar-se i capturar només una espècie i el pla s’adapta a això per reflectir-lo, en part cobrint diferents estocs. L’explotació sostenible a llarg termini d’aquestes poblacions hauria de garantir la seguretat de les poblacions de pesca i els mitjans de vida de les comunitats pesqueres.

 Les noves normes:

  • Estableix els rangs (mínim-màxim) dins dels quals els ministres de la UE poden establir les captures anuals (TAC) totals i les quotes totals;
  • permetre que es puguin incorporar ràpidament noves evidències científiques a l'hora de fixar les quotes;
  • suspendre i / o reduir la pesca d’una acció en particular quan l’assessorament científic indiqui que l’estoc està en perill i;
  • basar totes les mesures en el "millor consell científic disponible".

Cooperació entre estats membres

Els països directament afectats per un problema podran formar equips i formular recomanacions conjuntes, per exemple, si hi ha un canvi brusc en la situació d’una acció. A continuació, la Comissió de la Unió Europea elaborarà "actes delegats", a partir d'aquestes recomanacions conjuntes, per abordar el problema.

Acords amb països no comunitaris

anunci

Els diputats europeus van afegir un nou article que assenyala que "quan les accions d'interès comú també són explotades per tercers països, la Unió es compromet amb aquests tercers països amb la finalitat de garantir que aquestes poblacions siguin gestionades de manera sostenible".

Ulrike Rodust (S&D, DE) Va dir: “Era important establir una base per gestionar les pesqueries del mar del Nord, ateses les negociacions sobre el Brexit. Aquesta base només va ser possible mitjançant compromisos, tant entre els grups polítics d'aquesta Cambra com entre el Parlament i el Consell. Pel que fa a les relacions amb tercers països, ara el pla estableix que en els acords sobre estocs d’interès comú haurien de prevaler les normes de la política pesquera comuna. Això ja s'aplica a les accions compartides amb Noruega, però aviat s'aplicarà també a les accions compartides amb el Regne Unit ".

Propers passos

El reglament entrarà en vigor el vint dies següents a la seva publicació al Diari Oficial de la UE.

Fons

La pesca demersal del mar del Nord (més del 70% de les captures en aquesta zona) implica diversos milers de vaixells dels set estats membres limítrofs (Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, Països Baixos, Suècia i Regne Unit). Les captures demersals van tenir un valor superior a 850 milions d’euros (el 2012), amb el valor total més elevat d’aterratges per espècies de llenguado, seguit de la plata, el llamàntol (també anomenat Nephrops), el bacallà, el pollastre, l’abadejo, el turbot, el pescador, llimona llimona.

Un pla de gestió plurianual regeix la gestió de les poblacions de peixos en una àrea determinada per evitar la sobrepesca i garantir que els estocs siguin sostenibles. Les taxes de mortalitat per pesca proporcionen una base per establir les captures i les quotes admissibles totals. La norma establerta a l 'article 2, paràgraf 2 de la Directiva Reglament bàsic de la política pesquera comuna is that exploitation restores and maintains “harvested species above levels which can produce the maximum sustainable yield (MSY)”.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències