Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Aturar la propagació de #DrugResistance d'animals a humans: tractar amb el Consell

COMPARTIR:

publicat

on

Els plans per frenar l'ús d'antibiòtics a les granges, per mantenir els bacteris resistents fora dels aliments humans, van ser acordats de manera informal pels diputats i ministres d'aquesta setmana.

"Aquest és un gran pas endavant per a la salut pública", va dir la relatora Françoise Grossetête (PPE, FR). "De fet, més enllà dels agricultors o propietaris d'animals, l'ús de medicaments veterinaris ens preocupa a tots, perquè té un impacte directe sobre el nostre entorn i els nostres aliments, en definitiva, sobre la nostra salut", va afegir.

"Gràcies a aquesta llei, podrem reduir el consum d'antibiòtics en les explotacions ramaderes, una important font de resistència que es transmet als humans. La resistència als antibiòtics és una espasa real de Damocles, que amenaça amb enviar el nostre sistema de salut a l'edat mitjana ", va afegir.

Els medicaments veterinaris no han de servir en cap cas per millorar el rendiment ni compensar la pobra ramaderia, diu la nova llei. Limitaria l’ús profilàctic d’antimicrobians (és a dir, com a mesura preventiva, en absència de signes clínics d’infecció) a animals sols, només quan el veterinari ho justifiqui completament en els casos en què hi hagi un alt risc d’infecció amb conseqüències greus.

L'ús metafilactiu (és a dir, tractar un grup d'animals quan es mostra un símptoma d'infecció) només hauria de passar quan no existeixi una alternativa adequada i després del diagnòstic i justificació d'un veterinari.

Reserves d'antibiòtics per als éssers humans

 Per ajudar a fer front a la resistència antimicrobiana, la llei faculta a la Comissió Europea per designar antimicrobians que es reserven per al tractament humà.

anunci

Importacions: normes de la UE per excloure l'ús d'antibiòtics com a promotors del creixement

Tal com defensen els eurodiputats, el text també imposa la reciprocitat de les normes de la UE en l’ús d’antibiòtics per a productes alimentaris importats. “Aquesta és una victòria per al Parlament Europeu. Per exemple, els nostres socis comercials que vulguin continuar exportant a Europa també hauran d'abstenir-se d'utilitzar antibiòtics com a promotors del creixement ", va dir Grossetête.

Innovació

Per fomentar la recerca de nous antimicrobians, l'acord estableix incentius, inclosos els períodes de protecció més prolongats per a la documentació tècnica sobre nous medicaments, la protecció comercial de substàncies actives innovadores i la protecció per a inversions significatives en dades generades per millorar un producte antimicrobiano existent o per mantenir-lo al mercat.

Propers passos

L'acord es sotmetrà a votació a la comissió de Medi Ambient durant la seva 20-21 reunió de juny.

Fons

El Centre Europeu de Control de Malalties (ECDC) va advertir recentment que els bacteris en humans, aliments i animals continuen mostrant resistència als antimicrobians més utilitzats. Segons els científics, la resistència a la ciprofloxacina, un antimicrobià críticament important per al tractament de les infeccions humanes, és molt elevat en campilobacter, reduint així les opcions per a un tractament eficaç de les infeccions greus derivades d'aliments. Els bacteris de salmonel resistents a diversos fàrmacs continuen estenent-se per tot Europa.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències