Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El Parlament recolza una llei #EUElectoral modernitzada

COMPARTIR:

publicat

on


  • El Parlament Europeu va aprovar dimecres (4 de juliol) noves mesures per modernitzar la llei electoral europea.

 

L'objectiu de la llei electoral actualitzada és potenciar la participació dels ciutadans de la UE a les eleccions europees i potenciar el caràcter europeu del procediment. Les noves mesures van ser aprovades per 397 vots a favor, 207 en contra i 62 abstencions.

Entre les noves disposicions, el Parlament va aprovar una proposta per introduir un llindar obligatori per a les circumscripcions electorals amb més de 35 escons. Aquest llindar no ha de baixar del 2% ni superar el 5% dels vots emesos. La nova norma també s'aplicarà als estats membres de circumscripció única amb més de 35 escons.

Dels països de la UE amb més de 35 escons, tots excepte Espanya i Alemanya tenen un llindar electoral legal per a les eleccions a la UE. Ara aquests dos països hauran de complir amb la nova obligació i introduir un llindar a temps per a les eleccions europees del 2024, com a molt tard. 

coponent del Parlament Danuta Maria Hübner (PPE, PL) va dir: "La reforma de la llei electoral europea és un gran èxit i un èxit per al Parlament Europeu. Farà que les eleccions siguin més accessibles per a milions de ciutadans i farà més transparent la seva preparació i funcionament. A més, s'han introduït mesures contra el doble vot i un termini mínim per a l'establiment de llistes electorals. Aquestes mesures reforçaran la transparència i la confiança dels ciutadans en les eleccions”.

coponent del Parlament Jo Leinen (S&D, DE) va dir: "La nova llei oferirà als ciutadans més opcions per participar a les eleccions europees, no només introduint la possibilitat del vot per correu i electrònic, sinó també animant els Estats membres a permetre que els seus ciutadans que viuen en països no membres de la UE puguin votar. . Finalment, amb les noves normes, els ciutadans seran més conscients del vincle entre els partits nacionals i els candidats que es presenten a les eleccions i la seva afiliació a un partit polític europeu. Aquesta és una disposició important que augmenta la consciència de la naturalesa europea de les eleccions".

anunci

Sancions per evitar el doble vot

Altres elements de la nova llei electoral inclouen l'exigència als països de la UE d'introduir i aplicar sancions efectives i dissuasives per evitar el doble vot (en el cas que un ciutadà de la UE voti dues vegades en més d'un país). Els estats membres també designaran una autoritat de contacte responsable de l'intercanvi d'informació sobre els ciutadans de la UE que vulguin votar o ser candidats polítics en un país del qual no siguin nacionals. Aquest intercanvi de dades ha de començar almenys sis setmanes abans de les eleccions a la UE.

Els països de la UE també poden permetre que el nom i el logotip dels partits polítics europeus es mostrin a les paperetes nacionals i preveure la possibilitat de vot anticipat, per correu, electrònic i per Internet, sempre que es compleixin certs criteris, com ara la protecció de dades personals i el secret. del vot, es respecten.

D'acord amb les seves lleis nacionals, els països de la UE també són lliures de permetre als seus ciutadans que viuen en països no comunitaris votar a les eleccions de la UE, així com d'establir un termini per a la presentació de candidats polítics. Aquest termini ha de ser almenys tres setmanes abans de la data de les eleccions, segons el text.

Una roda de premsa amb el coponent del Parlament Danuta Maria Hübner (PPE, PL) Jo Leinen (S&D, DE)  rentat per Dimecres 4 de juliol a les 14h. MEPs també, en un debat a part Dijous al matí a les 9h, es va abordar el tema de la participació de les persones amb discapacitat a les eleccions europees.

Propers passos

Un cop les disposicions hagin estat aprovades pel ple, també hauran de ser aprovades per tots els països de la UE, d'acord amb els seus respectius requisits constitucionals, abans que puguin entrar en vigor.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències