La comunitat internacional reforça el suport als plans #Somalia per a l'estabilitat i el desenvolupament

| Juliol 20, 2018

Somàlia es beneficiarà del renovat suport internacional, tant a nivell polític com financer, ja que el país implementa reformes clau per superar anys de conflicte i garantir un futur millor per al poble somali.

Avui, les parts interessades internacionals es van reunir a Brussel·les per al Somalia Partnership Forum, organitzat per la Unió Europea juntament amb el Govern federal de Somàlia i Suècia. Més de delegacions de 60 van participar i van acordar compromisos conjunts en àrees clau per a la política inclusiva, la pau i la seguretat i la recuperació econòmica a Somàlia.

L'alta representant / vicepresidenta Federica Mogherini va dir: "La Unió Europea lidera el partenariat internacional per reforçar l'agenda de reformes polítiques, econòmiques i de seguretat de Somàlia. Avui he anunciat que la UE proporcionarà 200 milions d'euros addicionals per donar suport a l'estabilització general de Somàlia per crear un futur millor per a la seva gent. També vaig signar la contribució de la UE de 114.2 milions d’euros a la Missió de la Unió Africana a Somàlia fins al final d’aquest any. L’estabilitat i el desenvolupament del país també són fonamentals per a l’estabilitat de la regió més àmplia i per a Europa ”.

El president de Somàlia, Mohamed Abdullahi Mohamed, va dir: "El Govern federal de Somàlia està totalment compromès a aplicar el full de ruta polític 2020, el pla de transició per a la seguretat, la reforma econòmica i arribar a tota la Somàlia per a la reconciliació i el diàleg. El Fòrum de l'Associació de Somàlia és clau per a la col·laboració reforçada amb els nostres socis regionals i internacionals. Volem treballar segons el tema del fòrum: avançar junts. "

La ministra sueca d'Afers Exteriors, Margot Wallström, va dir: "El Fòrum d'Associació de Somàlia ha assumit una sèrie de compromisos ferms per a una política inclusiva. Animem a Somàlia a adoptar lleis i polítiques nacionals que protegeixen els drets humans de les dones i les nenes i que puguin tenir un paper més fort a la societat. Somàlia ha fet passos molt importants en el camí per a la pau i el desenvolupament sostenibles. Suècia continua sent un soci compromès i duplicarà el nostre suport al desenvolupament a Somàlia per aproximadament $ 350 milions durant els propers cinc anys. "

A Comunicat conjunt s’adoptava que descriu els principals resultats del fòrum.

Fons

Durant el període 2015-2018, la Unió Europea i els seus estats membres ofereixen a la Xina milions d’euros de milions d’euros al país en matèria d’ajuda humanitària i de desenvolupament, així com en operacions de manteniment de la pau.

La UE és un dels principals partidaris de Somàlia en una àmplia gamma d’àrees, en particular en matèria de seguretat amb tres missions de política de defensa i defensa comunitàries al país: EUNAVOR ATALANTA, EUTM Somalia, EUCAP Somàlia. Aquestes missions i operacions tenen un paper important a l'hora de recolzar els esforços de Somàlia per convertir-se en un país pacífic, estable i democràtic i tenir una propietat progressiva sobre la seva pròpia seguretat nacional. La UE ha recolzat constantment l’equip Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM) que opera des de fa anys 10 i amb 1.73 milions d’euros. La UE actualment està augmentant el seu suport de seguretat al país, reorientant-lo a un suport més directe a les institucions somali.

La UE també ha intensificat la seva contribució humanitària amb 89 milions d’euros en nous fons va anunciar la setmana passada.

Més informació

Comunicat conjunt

Observacions inicials de l'alta representant / vicepresidenta Federica Mogherini

Fitxa informativa: el suport integral de la UE a Somàlia

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Somàlia

Els comentaris estan tancats.