Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Estat de dret: la Comissió Europea aprova el pas següent en el procediment d'infracció per protegir la independència de #PolishSupremeCourt

COMPARTIR:

publicat

on


La Comissió Europea ha decidit enviar una opinió motivada a Polònia sobre la llei polonesa sobre el Tribunal Suprem. La nova llei redueix l'edat de jubilació dels jutges del Tribunal Suprem de 70 a 65 anys, cosa que posa en perill 27 de cada 72 jutges del Tribunal Suprem en situació de risc de ser obligats a retirar-se, inclòs el primer president del Tribunal. La Comissió sosté que la legislació polonesa és incompatible amb la legislació de la UE, ja que soscava el principi d’independència judicial, inclosa la inamovibilitat dels jutges, i, per tant, Polònia incompleix les seves obligacions en virtut de l’article 19 (1) del Tractat sobre la Unió Europea llegit en relació amb l’article 47 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. La Comissió ha dut a terme una anàlisi exhaustiva de la resposta de les autoritats poloneses a la Carta d’avís formal enviada per la Comissió el 2 de juliol de 2018. The response of the Polish authorities does not alleviate the Commission’s legal concerns. The Commission has therefore moved to the next stage of the infringement procedure. The Polish authorities now have one month to take the necessary measures to comply with this Reasoned Opinion. If the Polish authorities do not take appropriate measures, the Commission may decide to refer the case to the Court of Justice of the EU. More information is available in a press release in all official languages, aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències