Tajani: A falta d'un paper central per a la UE, el futur de #Libya estarà en mans d'altres països

| Setembre 12, 2018

“Ara es decideix el futur de Líbia i la UE ha de tenir un paper central en la gestió d'aquesta crisi. Si no podem dur a terme aquesta tasca, deixem la porta oberta a les ambicions i interessos dels països, com Rússia, Egipte o els Emirats Àrabs Units ". Amb aquestes paraules, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani (A la foto) va comentar la decisió del Parlament Europeu de celebrar un debat sobre la crisi de Líbia durant el plenari a Estrasburg ahir (11 setembre).

Segons Tajani: "A falta d’un govern libi estable que pugui controlar les fronteres i el territori del país, la gestió de fluxos migratoris des de la costa de Líbia serà més difícil. A més, el contraban d'armes i drogues seguirà ajudant als terroristes, posant en perill la seguretat dels ciutadans africans i europeus.

“El país és un pols preparat per explotar. Els enfrontaments a Trípoli, que van causar sobre 200 morts en els darrers dies, han agreujat encara més els conflictes interns i, malgrat un acord sobre un alto el foc, la situació continua sent molt fràgil. Europa hauria d'intervenir en aquesta crisi amb més convicció, parlant amb una sola veu, tal com demanaven tots els representants libis als quals vaig parlar durant el meu viatge a Trípoli el passat juliol.

“El debat entre els representants de 500 milions d’europeus ens ha de fer un pas més a prop d’un enfocament compartit per la UE davant d’aquesta emergència. Necessitem una coordinació més eficaç entre els estats membres i les institucions europees i un pas enrere dels estats membres que només promouen les seves agendes nacionals, a costa d'un enfocament compartit, perjudicant així tots els ciutadans europeus. "

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Líbia

Els comentaris estan tancats.