Tajani: A falta d'un paper central per a la UE, el futur de #Libya estarà en mans d'altres països

| Setembre 12, 2018

"El futur de Líbia s'està decidint ara, i la UE ha de jugar un paper central en la gestió d'aquesta crisi. Si no podem dur a terme aquesta tasca, deixarem les portes obertes a les ambicions i interessos dels països, com Rússia, Egipte o els Emirats Àrabs Units ". Amb aquestes paraules, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani (A la foto) va comentar la decisió del Parlament Europeu de mantenir un debat sobre la crisi libia durant el plenari a Estrasburg ahir (11 de setembre).

Segons Tajani: "En absència d'un govern estable de Libia que pugui controlar les fronteres i el territori del país, la gestió dels fluxos migratoris de la costa de Líbia serà més difícil. A més, el contraban d'armes i drogues continuarà ajudant als terroristes, posant en perill la seguretat dels ciutadans africans i europeus.

"El país és un barrilet de pols a punt per explotar. Els enfrontaments a Trípoli que van causar més de 200 morts durant els últims dies han agreujat encara més els conflictes interns i, tot i un acord sobre un alto el foc, la situació continua sent extremadament fràgil. Europa hauria d'intervenir en aquesta crisi amb més convicció, parlant amb una sola veu, com ho demanaven tots els representants libios que vaig parlar durant el meu viatge a Trípoli el passat mes de juliol.

"El debat entre els representants de 500 milions d'europeus ha d'apropar-nos a un enfocament compartit de la UE cap a aquesta emergència. Necessitem una coordinació més eficaç entre els estats membres i les institucions europees, i un pas enrere d'aquells estats membres que només promouen les seves agendes nacionals, a costa d'un enfocament compartit, perjudicant així a tots els ciutadans europeus ".

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Líbia