#Somalia - Gran pas en el suport de la UE per a la construcció d'estat

| Octubre 17, 2018

La UE i Somàlia van signar a 14 octubre un acord per proporcionar 100 milions d’euros al pressupost de Somàlia durant els propers anys 2.5. Aquests fons recolzaran les reformes del Govern federal per construir un estat federal unitari. Somàlia té un camí positiu cap a l’estabilitat i el creixement.

El pas de la UE cap al suport pressupostari és una mostra de l'associació amb Somàlia per desenvolupar un sistema federal viable i fomentar la recuperació a llarg termini. La data de la signatura coincideix amb el primer aniversari del pitjor atac terrorista de Somàlia, que va matar a persones de 500 a Mogadiscio.

En aquesta ocasió, la comissària de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica, va dir: "El suport pressupostari mostra la confiança de la UE en les institucions somali. Dóna recursos governamentals per implementar reformes i construir un Estat més fort que pugui oferir serveis bàsics a la seva gent. Aquests 100M € mostren que la UE es lliura ràpidament, pocs mesos després del Fòrum d'Associació de Somàlia. Arriba en un moment en què la Banya d’Àfrica està passant per canvis sense precedents. I Somàlia pot aprofitar l’impuls per a la seva pròpia transformació. "

El contracte de finançament és un paquet de 100 milions d’euros dedicat a l’estat de Somàlia i l’edifici de resistència, que també donarà suport a l’accés als serveis bàsics. Fins a 92 milions d’euros es destinaran al govern federal a través del suport pressupostari. Els 8 milions d’euros restants donaran suport a la construcció de capacitats als governs i institucions de supervisió federals i estatals. El desemborsament de fons es seqüenciarà i es farà un seguiment estricte a través del diàleg polític, l'avaluació periòdica dels progressos aconseguits contra els indicadors i mesures de salvaguarda específiques.

Llegeix el comunicat de premsa complet aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Somàlia

Els comentaris estan tancats.