La UE i #Japan discuteixen la cooperació econòmica al 1st Diàleg Industrial, Comerç i Econòmic d'alt nivell

| Octubre 23, 2018

La UE i Japó van celebrar el 1st Diàleg Industrial, Comerç i Econòmic d'alt nivell UE-Japó a Tòquio el mes d'octubre de 22.

Les discussions van abastar una sèrie de temes estratègics d'importància per a les relacions UE-Japó i la seva cooperació per afrontar els reptes mundials. El diàleg d'alt nivell es va centrar en quatre àrees principals: els reptes del comerç mundial; transformacions econòmiques vinculades a qüestions relacionades amb l'energia, el medi ambient i el canvi climàtic; iniciatives d'inversió i connectivitat internacionals; i l'economia digital.

Aquest diàleg és una plataforma específica per a les discussions estratègiques l'establiment va ser aprovat per la 25. Cimera UE-Japó celebrada el 17 de juliol de 2018. El diàleg va ser celebrat entre el ministre d'Economia, Comerç i Indústria, Hiroshige Seko i el ministre d'Afers Exteriors, el Sr. Taro Kono, com a copresidentes del costat japonès, i el vicepresident de la Comissió Europea per a ocupació, creixement, inversió i Competitivitat, senyor Jyrki Katainen.

Ambdues parts van confirmar els compromisos de la UE i el Japó d'assolir la ràpida entrada en vigor de l'Acord d'Associació Econòmica UE-Japó i fer el màxim esforç per promoure la finalització dels procediments nacionals corresponents a finals d'aquest any.

Ambdues parts van debatre sobre els últims avenços en el comerç mundial i les seves relacions amb socis clau, amb vista a explorar enfocaments estratègics comuns. Això inclou el treball sobre les propostes de reformes de l'OMC per abordar els reptes que enfronta l'organisme de l'OMC, actualitzar el llibre de regles de l'OMC, reforçar els requisits de notificació i activitats de comitès regulars, sobre els quals la UE i Japó cooperaran estretament per tal que l'organització respon amb urgència als reptes d'avui.

Ambdues parts comparteixen punts de vista comuns sobre la possibilitat i la importància de la futura cooperació i coordinació en la realització d'una connexió lliure i oberta a l'Índia i la connectivitat UE-Eurasia, incloent la promoció d'infraestructures de qualitat per mantenir relacions econòmiques sòlides a llarg termini en les relacions pertinents països.

Els copresidentes van acollir amb beneplàcit la signatura de dos memoràndums d'entesa entre el Banc Europeu d'Inversions (BEI), d'una banda, i el Banc Japonès de Cooperació Internacional (JBIC) i l'assegurança d'exportació i inversió de Nippon (NEXI), a l'altra banda . Els Memoràndums destaquen una nova cooperació estratègica per donar suport a la inversió.

Ambdues parts van debatre sobre les transformacions cap a la construcció d'una economia circular i van confirmar la seva cooperació en aspectes específics com la prevenció de les escombraries plàstiques marines. També van abordar les transicions energètiques i la descarbonització a llarg termini de l'economia per perseguir la seguretat energètica, millorar l'eficiència econòmica i afrontar el canvi climàtic. Van discutir com mobilitzar el finançament per a projectes sostenibles per recolzar aquestes transformacions.

Al Diàleg també es van tractar diversos temes relacionats amb les noves tecnologies i l'economia digital, incloent desenvolupaments de polítiques relatives a la Intel·ligència Artificial, la seguretat cibernètica, el comerç digital i les tecnologies sanitàries i la seva cooperació en aquests àmbits.

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Japó