Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Transformant #Kazakhstan en un líder mundial en producció de vedella: Kusto adopta les noves tecnologies

COMPARTIR:

publicat

on

Aquesta setmana, el gran i el bo del món agrícola es va reunir a Almati per debatre, debatre i analitzar la indústria agrícola del Kazakhstan, i Kazbeef, al costat de Kusto Group, hi era en plena força, escriu Beibit Yerubayev.

Com a 16 del mónth- el major exportador de blat i amb un 80% de tota la terra cedida per a l’agricultura, el país podria ser una potència agroempresarial mundial. Però a mesura que els delegats d’Agroworld circulen per la sala de conferències, veig un gran potencial inexplorat al mercat agrícola de Kazakhstan. La nostra taula rodona a la conferència d’aquest any va examinar com la innovació i la tecnologia poden convertir Kazakhstan en un líder mundial en producció de carn d’alta qualitat, així com tota la cadena de valor necessària per fer-ho possible: des de la genètica, fins a les llavors, fins als equips i la tecnologia de reg camí a les collites eventuals. Amb el temps, gràcies a aquests processos, crec que un filet kazakh es veurà com un dels millors del món.

A principis d’aquest mes, el Banc Mundial anunciat planeja proporcionar 500 milions de dòlars de finançament destinats a modernitzar el sector agrícola de Kazakhstan. Això es destinarà especialment a la ramaderia a causa del "potencial de consum substancial de carn a Rússia i la Xina". Aquí és on la indústria ramadera kazakh ha de centrar els seus esforços. Massa sovint s’adopta la modernització pel bé de la modernització. El punt de partida ha de ser el consumidor final, que acabarà amb el nostre producte al plat. De fet, una àrea important de desenvolupament per a Kazbeef és la creació d’un sistema intel·ligent de traçabilitat per als productes ramaders, que permet al consumidor final rastrejar el producte que compra a través de totes les etapes de producció, processament i distribució. El 2018 es pot fer mitjançant un codi QR a l’embalatge i Kazbeef s’enorgulleix d’encapçalar aquesta eina al Kazakhstan.

A Kazbeef reconeixem que les dues àrees de major creixement del Kazakhstan per al mercat ramader són les exportacions a Rússia i la Xina i el consum intern. Malgrat la riquesa de les terres del Kazakhstan, els kazakhs han de recórrer actualment a Austràlia o Alemanya per importar carn de boví d’alta qualitat. La disponibilitat de productes locals cultivats a casa encara és massa escassa i la prioritat primera ha de ser augmentar les existències de vedella de primera qualitat de Kazakhstan a les prestatgeries dels supermercats, reduir la nostra dependència de les importacions estrangeres i donar suport a la indústria nacional.

Estic orgullós del que han aconseguit Kusto Group i Kazbeef en tan poc temps. Vam ser la primera empresa de Kazakhstan a importar Hereford i Angus Cattle dels EUA, un assaig de coses per venir. El nostre ramat ja ha passat de 5,000 a 20,000, establint així una base de producció de vedella d’alta qualitat a les terres fèrtils del Kazakhstan. Pot semblar ambiciós, però crec que Kazbeef i Kazakhstan, en general, tenen el potencial de convertir-se en una paraula secundària per a bestiar de primera qualitat, a la parella dels nostres homòlegs argentins, nord-americans i japonesos.

Quan el president de Kusto Group, Yerkin Tatishev, va iniciar les seves activitats comercials al Kazakhstan post-soviètic, la idea d'una indústria especialitzada en carn agro-bovina de qualitat encara era un pensament llunyà. Tot i així, gràcies a l’augment constant de l’empresa, la producció de vedella és ara una part cada vegada més important del nostre treball. L’ús de tecnologia agrícola avançada i d’alta precisió en tots els sectors de Kazbeef ho ha fet possible, des de l’adopció de les últimes novetats en cria i producció de pinsos, fins a tecnologies d’embalatge que adopten enfocaments verds com l’energia eòlica als nostres pins.

anunci

Kusto Group és un negoci d’aprenentatge que sempre busca millorar i inspirar-se en les experiències dels altres. A principis de mes, els executius de Kusto, inclòs Tatishev, van prendre un gira de cinc estats dels Estats Units per aprendre d’una de les indústries ramaderes més avançades i d’alta tecnologia del món. Un exemple particularment punyent és Dakota del Nord, que produeix tant petroli com Kazakhstan, i que s’ha convertit en un far per al grup Kusto perquè, malgrat aquest fet impressionant, el seu sector agrícola és encara més gran. I no hi ha cap raó per la qual Kazakhstan no pugui fer el mateix.

El viatge va emfatitzar l'enorme potencial inexplotat de nacions com Kazakhstan i Ucraïna (una altra base important d'operacions de Kazbeef) pel que fa a l'agricultura. Això no és una cosa que s’ha de lamentar, sinó un repte per gaudir. La big data, la intel·ligència artificial d’anàlisi en temps real i el treball dur a l’antiga són les eines que portaran realment l’agricultura kazakh i ucraïnesa, i en particular la ramaderia, al 21st segle, com ho van fer a Dakota del Nord i als Estats Units. Aquestes innovacions, a més de millorar la sostenibilitat i la qualitat del producte, també contribueixen a la reducció de costos, convertint la carn d’alta qualitat en una opció factible per als habitants de Kazakhstan. No hi ha cap raó per no desenvolupar aquesta agro-revolució de seguida i garantir que l'agricultura formi una part crucial del nostre futur econòmic a llarg termini.

Agroworld va oferir la plataforma ideal per donar suport a una indústria agrícola kazaja d’alta tecnologia i prospectiva. Aquest va ser el focus de la nostra taula rodona i el missatge que vam transmetre als ministres, als líders de la indústria i a les companyes agrícoles presents. Estic emocionat pel paper central que Kazbeef i Kusto Group poden jugar i jugaran per crear aquest audaç futur agrícola per al país.

 Beibit Yerubayev és conseller delegat de Kazbeef, el primer productor de carn de vedella Angus i Hereford d’alta qualitat al Kazakhstan.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències