Les inversions estrangeres a #Kazakhstan creixen 15.4% en sis mesos, superen els $ 12 mil milions

| Novembre 5, 2018

El volum d'inversions dirigides a l'estranger injectades a l'economia kazakh va augmentar en un 6% en 15.4%, el ministre d'inversions i desenvolupament, Zhenis Kassymbek, va informar el mes d'octubre de 23. La xifra s'estima en $ 12.3 mil milions en comparació amb $ 10.5bn durant el mateix període en 2017, escriu Assel Satubaldina.

Kazakhstan lidera els països de l'Àsia Central en termes d'inversions atrets, que representen més del 70% de totes les inversions directes estrangeres a la regió.

Kassymbek va indicar la mineria ($ 6.7bn en inversions), el transport ($ 393.3 milions), les finances i les assegurances ($ 359.5m), la informació i les comunicacions ($ 124.2m) i el comerç ($ 5.47m) són entre les indústries de més ràpid creixement.

"En nou mesos, la formació bruta de capital fix va créixer un 21.6 per cent i va arribar a 7.5 trillion (US $ XNUMxbn)", va dir. "D'aquests, 20.5% o 73.1trn tenge (US $ 5.5m), es pot atribuir a inversions privades".

Zhenis Kassymbek. Crèdit fotogràfic: primeminister.kz.

Actualment, les empreses transnacionals participen en projectes d'inversió 34 per un valor de $ 10.6bn.

"S'estan implementant dotze projectes per valor de $ 1.4bn i, d'aquests, vuit projectes amb un volum total d'inversions que arriben a $ 1bn van entrar en una etapa activa d'implementació aquest any", va afegir.

El gegant alemany de gas i enginyeria Linde Group, que treballa a Kazakhstan des de 2009, té previst llançar un sistema integrat de producció de gas al lloc Temirtau d'ArcelorMittal per produir gasos industrials. El sistema, amb $ 83 milions en inversions, està programat estar operatiu al novembre de 2019.

La companyia es va associar a 2013 amb ArcelorMittal, la major empresa siderúrgica del món, per construir una planta de separació d'aire, la més gran d'Àsia Central, a la planta de Temirtau. Amb els plans d'ArcelorMittal d'impulsar la producció, la demanda creixent de gasos industrials, Linde construirà una segona unitat de separació d'aire que es connectarà a la primera per formar un sistema integrat i totalment personalitzat de producció de gas. Un cop obert, el sistema serà operat per Linde Gas Kazakhstan.

La planta de processament de patates de la granja Frites a la regió d'Almaty ha atret inversions de $ 165 milions. La instal·lació se centrarà en el cultiu de varietats de papa ELITE 11, amb una capacitat anual que arriba a les tones 70,000. Farm Frites i Kazakh Eurasia Gold estan treballant junts per crear la companyia Farm Frites Eurasia que funcionarà i gestionarà la planta.

El belga Carmeuse Group, el primer productor mundial de productes de calç i calç, construirà una planta de producció d'alta qualitat a la regió de Karaganda amb una capacitat anual de tones 300,000. El volum d'inversió s'estima en $ 70 milions.

El turc Yuildirim Holding es troba en les etapes de planificació per construir una planta de producció de cendres de soda de $ 220 milions a la regió de Zhambyl. El president de la companyia, Robert Yuksel Yildirim, va revelar la proposta durant la seva reunió amb el president kazakh, Nursultan Nazarbayev, a la capital del desembre, quan les parts van debatre sobre les perspectives dels projectes d'inversió de la indústria química. La celebració espera iniciar la construcció a 2019 i encarregar la planta a 2021.

En l'actualitat s'estan desenvolupant vint-i-dos projectes per valor de $ 9.2bn, que inclouen inversors com el grup xinès CITIC, el productor japonès Hanacans, Marubeni i Servier, una empresa farmacèutica francesa.

El ministre també va informar sobre els incentius que el país ofereix als possibles inversors.

"Hem fet canvis significatius en la nostra legislació i simplifiquem el règim de regulació, fiscalitat, control duaner i migratori i de visats. El nombre de països que els ciutadans poden visitar Kazakhstan sense visa és 62, inclosos tots els estats membres de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). També hem dut a terme el treball per millorar el sistema judicial seguint les recomanacions de l'OCDE ", va dir Kassymbek. Els ciutadans kazakhs gaudeixen d'un règim lliure de visats als països 20.

Va afegir que la nació té un sistema de tres nivells per atreure inversions. La responsabilitat externa per dur a terme la tasca correspon al Ministeri de Relacions Exteriors, consellers d'inversió a les ambaixades de Kazakh i als representants de Kazakh Invest; el ministeri i el seu comitè d'inversions supervisen el nivell nacional i els òrgans executius locals amb les oficines regionals d'inversió de Kazakhstan controlen el nivell regional.

Kassymbek també va instar els governadors a engranar treballs per proveir terrenys per a projectes d'inversió, construir infraestructures d'enginyeria, assegurar l'oferta de gas i augmentar la capacitat de zones econòmiques especials, introduint nous mecanismes financers per donar suport a grans projectes innovadors i millorar la qualitat dels portals d'inversió.

Abans d'abordar els seus col · legues, el ministre d'Afers Exteriors, Kairat Abdrakhmanov, va destacar la importància de les indústries orientades a l'exportació com a "element central de la política econòmica" i la diplomàcia econòmica com a prioritat del seu ministeri.

"Aquí, necessitem una estreta coordinació de les àrees d'inversió i exportació per produir un efecte sinèrgic", va dir.

Parlant de visites d'alt nivell a Bèlgica, Xina, Finlàndia, Turquia, Emirats Àrabs Units i Estats Units, entre recents viatges, va assenyalar que Kazakhstan va signar prop de 135 acords per valor de $ 30.6bn.

"El ministeri treballa constantment per supervisar la implementació d'aquests acords assolits durant les visites del cap d'estat a l'estranger i les visites de líders estrangers a Kazakhstan. Els projectes d'inversió que impliquen empreses transnacionals reben una atenció especial ", va dir.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Kazakhstan, Kazakhstan

Els comentaris estan tancats.