Declaració del primer vicepresident Frans Timmermans i la comissària Vera Jourová, el X ANUNC de la celebració de #Kristallnacht (Night of Broken Glass)

| Novembre 8, 2018

Fa més de 80 demà (9 de novembre), la vida i la història dels jueus a Europa van canviar per sempre en una nit. L'antisemitisme patrocinat per l'Estat del règim nazi va desencadenar l'assassinat dels jueus, la crema de sinagogues i el saqueig d'empreses jueves i cases jueves.

Al voltant de trenta mil jueus van ser deportats durant la 'Kristallnacht', un esdeveniment que va marcar el començament de l'Holocaust i l'extermini de sis milions de jueus. Avui hem de fer una pausa i reflexionar sobre aquests esdeveniments, i recordar-nos de per què hem de fer tot el possible per evitar que això passi de nou.

Hi ha motius per estar atents, ja que malgrat els horrors del nostre passat, els recents esdeveniments demostren que l'antisemitisme encara està present a la nostra societat; encara hi ha persones que neguen que aquests esdeveniments tinguessin lloc fins i tot. El poble jueu segueix sent atacat i amenaçat als carrers de molts països de la UE; el discurs d'odi continua sent difós i encara hi ha espai per incitar a la violència, no només en línia. L'odi va començar amb paraules i va acabar amb la violència. I estem veient aquesta tendència de nou a través dels impactants assassinats a Tolosa, Brussel·les, París i Copenhaguen, i més recentment a Pittsburgh als Estats Units.

No podem permetre que la nostra societat pateixi una amnèsia col·lectiva. Tenim el deure d'ensenyar contínuament a les nostres joves generacions sobre això i de domar els dimonis interns d'Europa, perquè ningú no ho oblidi. Per això, hem finançat finançament per a la memòria europea, i per què la Comissió ajuda a sensibilitzar i educar a la gent sobre l'Holocaust.

Per lluitar millor contra l'antisemitisme, també hem d'entendre millor. Per això, la Comissió continua donant suport als estats membres i la societat civil per millorar la informació sobre l'antisemitisme a la UE. Tenim un coordinador de la Comissió sobre la lluita contra l'antisemitisme per establir relacions amb les comunitats jueves i reforçar la col · laboració amb organitzacions internacionals, autoritats dels estats membres i ONG. El projecte Horizon 2020 'Infraestructura Europea d'Investigació de l'Holocaust' és el programa de recerca més important de l'Holocaust finançat per la UE, amb un pressupost de € 8 milions i un objectiu d'enfortir la xarxa d'investigació europea sobre l'Holocaust.

El poble jueu mai no hauria de tornar a preguntar-se si ells o els seus fills tenen un futur a la Unió Europea. Mai haurien de preguntar si les autoritats es mantindran al seu costat per garantir la seva seguretat. Ningú ha de tenir por d'anar a una sinagoga o usar un kippah a la Unió Europea. Avui, com tots els dies, la Comissió Europea es manté ferma contra totes les formes d'antisemitisme. Anem a continuar lluitant contra els prejudicis i els estereotips a Europa, qui ho consideri i sempre defensarem el dret de les persones a practicar la seva religió, el que sigui, lliurement i sense por.

Fons

La Comissió Europea té una sèrie d'accions per combatre l'antisemitisme, com ara controlar la implementació de la legislació europea contra l'antisemitisme i guiar als Estats membres sobre com afrontar la delinqüència contra l'odi antisemita i el discurs d'odi.

A 2015, el vicepresident Timmermans i el comissari Jourová van nomenar un coordinador de la Comissió per combatre l'antisemitisme per establir relacions amb les comunitats jueves i reforçar la col · laboració amb organitzacions internacionals, autoritats dels estats membres i ONG.

Avui (8 de novembre), l'Agència de Drets Fonamentals de la UE publicarà dades dels Estats membres sobre incidents antisemites. Mostra que l'enregistrament d'aquests incidents no sempre és eficaç o comparable. Això contribueix a la infrainformación de l'abast, la naturalesa i les característiques de l'antisemitisme que es produeix avui a la UE. El 10 de desembre de 2018, l'Agència de Drets Fonamentals de la UE presentarà els resultats d'una gran enquesta sobre l'experiència i la percepció de la comunitat jueva de l'antisemitisme a la UE.

A 8 i 9 Novembre 2018, la Comissió Europea també celebra la seva sessió anual de capacitació sobre antisemitisme per al personal de la Comissió, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la lluita contra l'antisemitisme.

Més endavant, per combatre la difusió del discurs d'odi a Europa, la Comissió Europea va posar en marxa Codi de conducta de la UE sobre la lluita contra el discurs il·legal d'odi en línia al maig de 2016, amb Facebook, Twitter, YouTube i Microsoft.

Més informació

Combatre l'antisemitisme

Descripció general de les dades sobre antisemitisme de l'Agència de Drets Fonamentals de la UE (disponible el divendres 9 de novembre)

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Antisemitisme, EU, holocaust, Israel