Connecteu-vos amb nosaltres

ACP

#AfricaEuropeAlliance: impulsar les inversions en energia sostenible a #Africa

COMPARTIR:

publicat

on

Una nova iniciativa de plataforma d'alt nivell reuneix actors clau del sector de l'energia sostenible dels sectors públic i privat tant d'Europa com d'Àfrica.

Al Fòrum d'Inversions a l'Àfrica de Johannesburg organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament, la Unió Europea i la Unió Africana han llançat la plataforma d'alt nivell UE-Àfrica sobre inversions en energia sostenible a Àfrica.

Durant la seva Estat de la Unió El president Juncker ha anunciat el nou "Àfrica - Aliança Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles" per impulsar substancialment la inversió a l'Àfrica, enfortir el comerç, crear llocs de treball i invertir en educació i habilitats. La plataforma d'alt nivell que s'ha posat en marxa avui representa una acció concreta en el marc d'aquesta aliança per impulsar les inversions estratègiques i reforçar el paper del sector privat.

La comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, Elżbieta Bieńkowska, va dir a Johannesburg: "Si ens prenem seriosament les inversions energètiques sostenibles a l'Àfrica, necessitem que tothom hi participi, inclòs el sector privat. La plataforma d'alt nivell obrirà el camí per a això: experts dels sectors públic, privat, acadèmic i financer debatran conjuntament els reptes i les barreres a la inversió sostenible en aquesta àrea i ajudaran a abordar-los".

La Plataforma d'Alt Nivell reuneix operadors públics, privats i financers, així com el món acadèmic d'Àfrica i Europa. Examinaran els reptes i els interessos estratègics que podrien accelerar l'impacte, especialment per al creixement sostenible i l'ocupació. La plataforma d'alt nivell pretén atraure i impulsar inversions privades responsables i sostenibles cap a l'energia sostenible a l'Àfrica.

Un resultat concret de l'esdeveniment de llançament de la plataforma d'alt nivell va ser l'anunci de tres línies de treball, 1) identificar inversions energètiques amb un alt impacte per al creixement i la creació d'ocupació, 2) analitzar els riscos d'inversió energètica i proposar directrius polítiques per a una inversió i un negoci sostenibles. medi ambient i 3) impulsar els intercanvis entre el sector privat africà i europeu.

Fons

anunci

En reunir els actors energètics dels sectors públic i privat dels dos continents, la plataforma d'alt nivell fomentarà l'associació entre empreses europees i africanes i donarà suport a l'"Aliança Àfrica-UE per a la inversió i l'ocupació sostenibles". Ajudarà a aprofitar al màxim les oportunitats al voltant de les inversions en energia sostenible a l'Àfrica, així com a abordar millor els reptes i les barreres clau que ho dificulten actualment.

El Fòrum d'Inversions a l'Àfrica a Johannesburg va tenir lloc del 7 al 9 de novembre de 2018 i va ser organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament. El Fòrum és el lloc on els patrocinadors del projecte, els prestataris, els prestadors i els inversors del sector públic i privat es reuneixen per accelerar les oportunitats d'inversió d'Àfrica, especialment el sector energètic.

El "Aliança Àfrica-Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles" es basa en els compromisos adquirits durant el Unió Africana - Cimera de la Unió Europea, que va tenir lloc el novembre de l'any passat a Abidjan, on els dos continents van acordar reforçar la seva associació. Estableix les línies d'acció clau per a una agenda econòmica més sòlida per a la UE i els seus socis africans.

L'accés a l'energia sostenible té un paper fonamental en el desenvolupament. L'objectiu de la 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible és donar accés universal a serveis energètics assequibles, fiables i moderns. La UE està decidida a ajudar els països socis a augmentar la generació d'energia renovable i a diversificar les seves fonts d'energia garantint la transició a un sistema energètic intel·ligent, segur, resilient i sostenible per a tothom. La mobilització del sector privat és crucial per a aquest esforç.

Més informació

Aliança Àfrica-Europa

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències