#Bulgaria es converteix en l'últim estat de la UE per evitar el pacte de migració de l'ONU

| Novembre 14, 2018

Bulgària s'ha unit als creixents estadis de les nacions de la Unió Europea que s'oposen a un pacte de les Nacions Unides que té com a objectiu regular el tractament dels migrants a tot el món, escriu Àngel Krasimirov.

El Pacte Mundial per a la migració segura, ordenada i regular va ser aprovat al juliol per totes les nacions membres de 193, excepte els Estats Units, que es van aprovar l'any passat. Va seguir la major afluència d'immigrants a Europa des de la Segona Guerra Mundial, molts fugint de conflictes a l'Orient Mitjà i més enllà.

No obstant això, els governs de dreta d'Hongria i Àustria han dit que no signaran el document final en una cerimònia a desembre del Marroc sobre les preocupacions que desbloquejaran la línia entre la migració legal i il·legal. Polònia, la República Txeca i ara Bulgària han assenyalat que poden seguir el seu cas.

"La posició del govern búlgar serà no unir-se al pacte mundial de les Nacions Unides sobre la migració", va dir el subdirector del principal partit dirigent del GERB, Tsvetan Tsvetanov, després d'una reunió de caps de coalició.

El soci de coalició juvenil anti-migrants de GERB, United Patriots, s'oposa fermament al pacte de l'ONU, que diu que posa en perill els interessos nacionals.

El parlament búlgar debatrà avui el pacte (14 de novembre).

El pacte de l'ONU aborda qüestions com la protecció de les persones que migren, la forma d'integrar-les a nous països i de retornar-les als seus països d'origen.

El diplomàtic suís que va ajudar a negociar el pacte, Pietro Mona, va defensar l'acord el dilluns i va dir que ajudava a països més petits com Suïssa a defensar millor els seus interessos.

Parlant a Berlín el dilluns (12 de novembre), el cap de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va demanar un enfocament unit a la UE sobre migracions i altres qüestions.

"Si un o dos o tres països abandonen el pacte de migració de les Nacions Unides, llavors nosaltres, com a UE, no podem defensar els nostres propis interessos", va dir en una cimera empresarial.

Bulgària, que es troba en una de les principals rutes migratòries de l'Orient Mitjà a Europa occidental, diu que ja està prenent mesures per aturar la migració il·legal i protegir les fronteres exteriors de la UE.

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Bulgària, EU, Agenda Europea sobre Migració, Immigració, Organització Internacional per a les Migracions (OIM), Nacions Unides