Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EIB aprova el suport de € 6 mil milions per a inversió empresarial, de transport, salut i habitatge

COMPARTIR:

publicat

on

Els pacients hospitalitzats a França i els Països Baixos, els viatgers a Polònia, Espanya, França i l'Índia, i els consumidors d'energia a Bulgària, Grècia i Gàmbia es beneficiaran de la inversió en nous projectes aprovats pel Banc Europeu d'Inversions (BEI).

En la seva reunió mensual a Luxemburg, a 13 novembre, el consell d'administració del BEI va acordar 6 mil milions d'euros de nou finançament per a inversions en negocis, transport, sanitat i habitatge social a Europa i Àfrica.

“Els projectes aprovats a la reunió del consell d'avui demostren la fructífera cooperació del Banc de la UE amb socis financers de tot el món. Alguns d’aquests socis s’acompanyaran a la nostra seu de Luxemburg a finals d’aquesta setmana per a la primera conferència de donants del BEI. Discutirem com agrupar els nostres recursos i experiència per afrontar reptes globals com el canvi climàtic i la migració ", va dir el president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer.

Reforçar l’accés del sector privat a les finances per fer front a les mancances clau del mercat

El suport al accés a les finances per a les empreses és una prioritat per al grup BEI. La junta directiva d'avui va aprovar 3.9bn € per al finançament directe i indirecte a empreses d'Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Grècia, Itàlia, Polònia, Romania, Espanya, agricultors de Kenya i emprenedors al Líban i Tunísia.

Això inclou la provisió de noves línies de crèdit amb socis financers locals per donar suport a la inversió per part de les explotacions agrícoles i empreses a Espanya, empreses enfocades a la innovació a França i inversions relacionades amb el clima per empreses de Polònia.

A Itàlia, es van aprovar tres nous programes de finançament. Ajudaran a finançar mesures d’eficiència energètica i de protecció del medi ambient per inversions empresarials, sanitàries i educatives d’empreses i entitats públiques, i tractaran una bretxa de finançament específica que dificulti el creixement d’empreses agrícoles i turístiques.

anunci

Tenint en compte el compromís de donar suport a la inversió del sector privat fora d’Europa, el BEI també va acordar reforçar la resistència econòmica al Líban a través de noves línies de crèdit amb intermediaris locals. També dóna suport a una nova iniciativa que permet augmentar les inversions en energies renovables i eficiència energètica de les empreses de Tunísia i proporciona capital de risc per a l'expansió d'empreses innovadores d'alt creixement a tot l'Àfrica.

Transformar el transport sostenible i abordar els colls d'ampolla

El Consell del BEI ha aprovat prop de € 1.3bn per a nous projectes de transport que milloraran l'accés, abordaran la congestió local i crear alternatives de transport sostenibles.

El BEI també va acordar donar suport a la construcció de dues línies de metro i material rodant a la ciutat occidental de Pune, a l'Índia occidental, un projecte que s'espera que proporcioni un transport urbà sostenible per a passatgers més que 480,000 un dia en funcionament.

Entre els programes de transport que compten amb el suport del BEI, cal destacar l’ampliació de l’accés ferroviari a l’aeroport de Barcelona, ​​ampliant 81km d’un enllaç viari al sud de Polònia i la rehabilitació del material rodant en ferrocarrils regionals de França.

Inversió per millorar l'assistència sanitària i el tractament

Els pacients hospitalitzats als Països Baixos es beneficiaran de la modernització i expansió de les instal·lacions existents a Utrecht, inclosa la substitució d'edificis obsolets, la construcció de nous quiròfans i la construcció d'un nou centre d'atenció primària.

La infraestructura de salut pública a tota França es beneficia d'un programa de finançament sanitari de quatre anys amb el suport del BEI.

Aprofitar energies renovables i millorar la seguretat energètica

El primer suport del BEI per a la inversió energètica a Gàmbia finançarà l’energia solar i l’emmagatzematge de bateries fora de la xarxa per a clíniques de salut rurals, escoles i fabricació d’aliments.

El Consell també va aprovar el finançament per reforçar les connexions energètiques estratègiques entre Bulgària i Grècia i la seguretat energètica a Eslovàquia.

€ XNUMxbn de nova inversió amb el suport del Pla d'inversions per a Europa

El finançament dels projectes 11 aprovats avui per la junta directiva del BEI estarà garantit pel Fons Europeu d’Inversions Estratègiques i es preveu que mobilitzi una inversió total estimada d’uns € XBU.

No hi va haver projectes PPP aprovats per la reunió.

Vista general dels projectes aprovats pel Comitè del BEI

Visió general dels projectes aprovats pel Consell d'Administració del BEI després d'una avaluació positiva per part del Comitè d'Inversions de l'EFSI:

Millorar l’accés al finançament per part de les PIME

Gran inversió en petites empresesComparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències