La cooperació en la migració com a condició per a #EUVisas

| Desembre 5, 2018
Sol·licitud de visat de Schengen

Els visats per entrar a la UE ja no seran blancs per a tothom. Les noves normes harmonitzades i coordinades garantiran que els viatgers legítims siguin més fàcils d'ingressar, mentre que els controls de seguretat més estrictes asseguren que els que ingressin no suposin un risc de seguretat. Amb aquestes noves normes, protegirem millor la seguretat dels ciutadans i lluitarem amb els grans desafiaments migratoris que afronta el nostre continent.

El diputat del grup EPP Heinz Becker, el portaveu del Codi del Visa, aprovat aquesta tarda durant una reunió del Comitè de Llibertats Civils, Justícia i Afers d'Interior del Parlament Europeu, va dir: "El més bell d'Europa és que és un continent obert a comerç, cultura, desenvolupament, recerca i innovació de tot el món. Amb les noves regles per a visats per a l'àrea de Schengen, Europa serà encara més accessible per als que vénen a viatjar, estudiar i fer negocis. Al mateix temps, estem enviant un missatge clar als països que no fan que els seus ciutadans que es quedin a Europa de manera il · legal. També estem assegurant que els nostres controls de seguretat durant l'aplicació de la visa garanteixin que tots aquells que vénen amb una visa no suposin un risc de seguretat. No podem permetre's dues possibilitats quan es tracta de protegir els nostres ciutadans dels atacs ".

"L'aspecte més important del nou Codi de visats està relacionat amb la voluntat de cooperar per tercers països en la política de devolució. Quan es decideix emetre una visa d'estada curta a un sol · licitant o no, s'han de tenir en compte diversos factors. Aquests inclouen, en particular, quant hauria acceptat el país del sol·licitant els retorns dels seus propis ciutadans que es troben il·legalment a Europa ".

El codi de visa renovat inclou altres canvis importants que han de facilitar als ciutadans que viatgen a Europa d'una manera legítima per obtenir una visa d'estada curta. Aquests canvis inclouen que el procés s'ha de fer més ràpid i reflecteix els avenços tecnològics actuals. A més d'això, hauria d'haver normes harmonitzades sobre visats d'entrada múltiples per a persones que viatgen al nostre continent amb regularitat per diferents motius, com ara negocis o comerç.

Becker va insistir a tenir una política molt estricta i es referia a un context particular: "Estem disposats a facilitar visats de curta estada per raons educatives, empresarials o professionals en l'àmbit de l'esport i la cultura. Però hem d'assegurar-nos que aquestes orientacions siguin orientatives. Les regles i els procediments més fàcils per a empresaris, estudiants, atletes i artistes no han de ser utilitzats per entrar il · legalment al nostre continent, per exemple, dient que són una mena de familiars dels residents de tercers països ".

Aquesta tarda, el Comitè també va votar, per segona vegada en un parell de setmanes després d'haver-se rebutjat al Ple de novembre a Estrasburg, per iniciativa pròpia Informe de visats humanitaris de la UE. "La crisi de la migració actual necessita un enfocament coordinat i integrat per tots els estats membres de la UE. S'han de tenir en compte totes les opcions, inclosa la d'evitar que les persones arrisquen les seves vides travessant el mar Mediterrani en vaixells. Tanmateix, és simplement impossible imposar la càrrega a les ambaixades de països tercers per tractar milers de visats. Les vises humanitàries han d'estar a discreció dels estats membres respectius ", va dir Becker.

Tots els eurodiputats ara votaran sobre la iniciativa legislativa Informe sobre visats humanitaris durant la sessió plenària de la propera setmana a Estrasburg.

Les vises humanitàries reduirien la xifra de morts dels refugiats

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Schengen, espai Schengen, Visas

Els comentaris estan tancats.