Gran Bretanya pot acabar #Brexit unilateralment, segons l'assessor de la cort de la UE

| Desembre 6, 2018

El defensor general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dit que Gran Bretanya té dret a retirar unilateralment el seu avís Brexit de la Unió Europea, escriu Michele Sinner.

Els consells no vinculants són quan el parlament britànic comença cinc dies de debats sobre la proposta del primer ministre Theresa May a la proposta de Brexit amb la UE abans de votar-hi el proper dimarts (11 de desembre).

"L'advocat general (Manuel) Campos Sánchez-Bordona proposa que el Tribunal de Justícia declari que l'article 50 ... permet la revocació unilateral de la notificació de la intenció de retirar-se de la UE", va dir el TJUE, el tribunal més alt del bloc.

"Aquesta possibilitat continua existint fins que el contracte d'abstinència es formalitza de manera concloent", va dir en un comunicat.

Mentre les opinions del defensor general no són vinculants, el tribunal sol seguir-les en les seves resolucions finals. No se sabia quan anunciaria la seva decisió.

Gran Bretanya s'ha de deixar el bloc al març de 29, 2019 i maig ha acordat un pacte de sortida i un esbós dels futurs vincles UE-Britànic amb els altres estats de la 27 de la UE. Però l'acord proposat encara s'ha de recolzar al parlament britànic, on s'enfronta a una dura oposició.

El cas va ser presentat davant el TJCE pels polítics escocesos oposats a Brexit. Esperen que si el tribunal decideixi a favor seu, obrirà el camí a un possible segon referèndum, donant als votants l'opció de romandre a la UE.

"La decisió és la que el Regne Unit pot fer de forma unilateral, sense necessitat del consentiment dels altres estats membres (UE). Això fa que la decisió sobre el nostre futur torni a les mans dels nostres propis representants elegits ", va dir Jo Maugham, un dels advocats involucrats en el cas.

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, Tribunal de Justícia Europeu, Escòcia, UK