Presentant assessorament legal, els fanàtics de maig reben la rebel·lió de #Britx

| Desembre 6, 2018

El govern del primer ministre britànic, Theresa May, va lluitar aquesta setmana per defensar el tractament del Brexit, esbossant la base legal per al Parlament per donar suport al seu pla d'abandonar la Unió Europea, però sembla que afavoreix les flames de la rebel·lió. escriure Elizabeth Piper i Andrew MacAskill.

Maig s'enfronta a una dura lluita per aconseguir l'aprovació del parlament en una votació al desembre de 11, quan molts partidaris i opositors de Brexit diuen que rebutjaran la seva visió de deixar la UE, el major canvi de política exterior de Gran Bretanya en els últims anys.

Ella ha recorregut els estudis del país i de la televisió per intentar vendre el seu repartiment, però sembla que una decisió per presentar el consell jurídic del seu govern al parlament sembla ser contraproduent.

Després d’una queixa presentada per un grup de legisladors entre partits, l’origen parlamentari John Bercow va dir que creia que es podia argumentar que s'havia comès un menyspreu a causa de la no publicació del consell jurídic complet.

El problema es reprendrà dimarts al parlament, va dir Bercow.

Va ser una amenaça que una font del govern s'aixequés com una "fila de processos".

En una sessió de debat del parlament, el fiscal general, Geoffrey Cox, va exposar els consells jurídics que havia donat al govern, incloent-hi un acord "d’acostament" per impedir el retorn d’una dura frontera entre Irlanda del Nord i l'estat membre de la Unió Europea si un futur del Regne Unit L’acord comercial a la UE no s’aconsegueix a temps.

"Aquest acord ... és la millor manera de creure fermament de garantir que deixem la Unió Europea el mes de març de 29", va dir Cox al parlament. "Aquest és el tracte que assegurarà que això succeeixi de manera ordenada amb seguretat jurídica".

Però les seves paraules van fer poc per calmar algunes de les crítiques més càustiques de l’acord, on molts partidaris del Brexit van dir que l’anomenat backstop per a Irlanda del Nord va arriscar a vincular la Gran Bretanya a la unió duanera de la UE de manera indefinida.

"El document de resum legal és pitjor del que temíem: la unió de duanes de tornada és indefinida, el Regne Unit seria un prenedor de normes i el Tribunal Europeu (de Justícia) s'encarrega del nostre destí, en lloc del parlament sobirà del Regne Unit", ex Brexit va dir el ministre David Davis. "Això no és Brexit".

Els aliats nord-irlandesos de maig, el Partit Unionista Democràtic, que sostenen el seu govern minoritari, van anar més enllà.

El líder adjunt del DUP, Nigel Dodds, va dir: "El context general d’aquest és ... una presentació profundament poc atractiva i insatisfactòria i, per tant, (Cox) necessita, en lloc de recomanar aquest acord, recomanar que sigui rebutjat".

Molts legisladors també es van enfadar per haver-se mostrat el que van descriure com a resum, i no el consell jurídic complet sobre el tracte del Brexit de maig que el seu govern havia vist.

El Partit Laborista i altres, incloent-hi el DUP, van dir que el vot és tan important per al futur del país que els legisladors haurien de ser capaços de veure avisos legals detallats sobre parts de l'acord de retirada.

"Per tant, no hem tingut més remei que escriure al ponent de la Cambra dels Comuns per demanar-li el procediment de menyspreu", va dir Keir Starmer, portaveu del Brexit del treballador.

Els procediments contra el govern pel menyspreu al parlament podrien provocar la suspensió o l'expulsió d'un o més ministres de la Cambra dels comuns.

Cox va dir que no podia revelar tot el consell per por de ser "contrari als interessos del país", fins a arribar a cridar als legisladors laborals que no serveix de "cridar" quan intentava protegir-los. interès públic.

"Això és tot i és hora que creixin i es tornin reals".

La sessió enfadada del parlament de dilluns (3 de desembre) no va ser un bon auguri per a la votació de desembre de 11, que arribarà al final dels cinc dies de debat contusional que començarà el dimarts.

Si perd, maig podria sol·licitar una segona votació. Però la derrota augmentaria les possibilitats de sortir de la Gran Bretanya sense un acord, una possibilitat que pogués suposar un caos per a l'economia i les empreses britàniques, i va posar una gran pressió a Maig per dimitir.

La derrota també pot fer que sigui més probable que la Gran Bretanya mantingui un segon referèndum de la UE, tres anys després de votar de forma restringida per sortir del bloc.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK

Els comentaris estan tancats.