Presentant assessorament legal, els fanàtics de maig reben la rebel·lió de #Britx

| Desembre 6, 2018

El govern del primer ministre britànic, Theresa May, va lluitar aquesta setmana per defensar el seu tracte de Brexit, explicant el fonament jurídic del parlament per recolzar el seu pla per sortir de la Unió Europea, però sembla que va afusellar les flames de la rebel·lió, escriure Elizabeth Piper i Andrew MacAskill.

May s'enfronta a una lluita difícil per aconseguir l'aprovació del parlament en una votació sobre el desembre de 11, quan molts partidaris i opositors de Brexit afirmen que rebutjaran la seva visió de deixar la UE, el major canvi de política exterior a Gran Bretanya durant més de 40 anys.

Ella ha recorregut el país i els estudis de televisió per tractar de vendre el seu acord, però sembla que la decisió d'oferir un assessorament jurídic del seu govern al Parlament sembla contraure.

Després d'una denúncia presentada per un grup de legisladors interpartes, el parlant parlamentari John Bercow va dir que creia que es podria argumentar que s'havia comès un menyspreu a causa de la no publicació de l'assessorament legal complet.

La qüestió tornaria a ser presa en el parlament el dimarts, va dir Bercow.

Va ser una amenaça que una font governamental es va encunyar com una "fila de procés".

En una sessió sorprenent del parlament, el fiscal general Geoffrey Cox va esbossar els consells legals que havia donat al govern, incloent-hi un acord de "backstop" per evitar el retorn d'una frontera dura entre Irlanda del Nord i l'Estat membre de la UE, si un futur Regne Unit- L'acord comercial de la UE no s'aconsegueix a temps.

"Aquest acord ... és la millor manera que crec fermament de garantir que deixem la Unió Europea al març de 29", va dir Cox al parlament. "Aquest és el tracte que vetllarà per que passi de forma ordenada amb seguretat jurídica".

Però les seves paraules van fer poc per calmar alguns dels crítics més càustics del tracte, on molts partidaris de Brexit van dir que l'anomenat contraatac per Irlanda del Nord es va arriscar a lligar indefinidament a la Gran Bretanya a la unió duanera de la UE.

"El document de resum jurídic és pitjor del que temem: la unió duanera de defensa és indefinida, el Regne Unit seria un prenedor de normes i el Tribunal Europeu (de Justícia) està a càrrec del nostre destí, en comptes del parlament sobirà del Regne Unit", ex Brexit va dir el ministre David Davis. "Això no és Brexit".

Els aliats del nord d'Irlanda del maig, el Partit Unionista Democràtic, que van recolzar el seu govern minoritari, van anar més enllà.

El vicepresident del DUP, Nigel Dodds, va dir: "El context general d'això és ... una presentació poc atractiva i poc satisfactòria, i ell (Cox) necessita, en lloc de recomanar aquest acord, recomanar que sigui rebutjat".

Molts legisladors també estaven enutjats de mostrar el que van descriure com un resum, no l'assessorament jurídic complet sobre el tracte de May's Brexit que el seu govern havia vist.

El Partit Laborista i altres, inclòs el DUP, van dir que la votació és tan important per al futur del país que els legisladors podrien veure avisos legals detallats sobre parts de l'acord d'abstinència.

"Per tant, no hem tingut més remei que escriure al portaveu de la Cambra dels Comuns per demanar-li que iniciï procediments de menyspreu", va dir el portaveu del treball Breit, Keir Starmer.

Les actuacions contra el govern per menyspreu del parlament podrien donar lloc a que un o més ministres siguin suspesos o expulsats de la Cambra dels Comuns.

Cox va dir que no podia revelar tots els consells per temor a que fos "contrari als interessos del país", fins i tot cridant als legisladors del Treball que no era un ús "cridant i cridant" quan intentava custodiar interès públic.

"Això és tot i és hora de créixer i es va fer realitat".

La sessió del parlament de Dilluns (3 de desembre) no va ser favorable a la votació del mes 11 de desembre, que arribarà al final de cinc dies de contusions del debat a partir del dimarts.

Si perd, maig podria demanar una segona votació. Però la derrota augmentaria les possibilitats que Gran Bretanya deixés sense un acord -una possibilitat que podria significar un caos per a l'economia i les empreses britàniques- i va deixar a May sota una forta pressió per renunciar.

La derrota també podria fer més probable que la Gran Bretanya celebri un segon referèndum a la UE, tres anys després de votar per restringir el bloc.

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK