Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

#DigitalSingleMarket: entren en vigor les noves normes sobre dades no personals

COMPARTIR:

publicat

on

El Reglament sobre el flux lliure de dades no personals que va ser proposat de la Comissió Europea el setembre de 2017 ha entrat en vigor. El Reglament era adoptat pel Parlament Europeu l'octubre de 2018 i pel Consell de la Unió Europea el novembre de 2018. Permetrà als organismes del sector públic i privat emmagatzemar i tractar dades no personals a qualsevol part de la UE de la manera més eficient i rendible, com així com augmentar la confiança en la informàtica en núvol i facilitar als clients canviar o finalitzar els seus contractes en núvol.

A més, a partir d'ara, els estats membres ja no podran obligar les empreses a emmagatzemar dades en una ubicació concreta. Allà on s'emmagatzemin les dades a la UE (ja sigui en un núvol o localment), les autoritats competents de tots els estats membres conservaran qualsevol dret que ja tinguin actualment per sol·licitar l'accés per al control regulador i de supervisió.

El vicepresident del Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, i la Comissionada d'Economia i Societat Digitals, Mariya Gabriel, van dir: "A partir d'avui, hi haurà una barrera important menys al Mercat Únic Digital: es prohibeix qualsevol nova restricció de localització de dades. Totes les existents injustificades s'han d'eliminar gradualment. d'aquí a dos anys. El nou Reglament sobre el lliure flux de dades no personals ajudarà a estimular l'economia europea de dades, impulsant el creixement i l'ocupació, així com la competitivitat de la UE al mercat global. Un millor flux de dades obrirà noves possibilitats per a les startups europees i pimes per crear nous serveis".

El nou Reglament també crea un procés d'autoregulació mitjançant el qual les parts interessades del núvol (proveïdors de serveis i usuaris) desenvolupen codis de conducta que permetran als usuaris canviar de proveïdor amb més facilitat. Aquest nou Reglament no afecta de cap manera l'aplicació del Reglament general de protecció de dades (GDPR), ja que no cobreix les dades personals. Els dos Reglaments funcionaran conjuntament per permetre la lliure circulació de totes les dades a la UE, creant un espai europeu únic per a les dades.

Hi ha més informació disponible en aquests Preguntes i Respostes i en un full de dades.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències