Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#StateAid: la Comissió perllongarà les normes sobre ajuts estatals de la UE i llançarà l'avaluació

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea té previst allargar durant dos anys set conjunts de normes sobre ajudes estatals, que en cas contrari expiren el 2020. La Comissió també ha llançat avui una avaluació d'aquestes normes i d'altres normes sobre ajudes estatals per avaluar si s'han de perllongar encara més o, possiblement, actualitzar-les en el futur.

Des del maig de 2012, la Comissió ha implementat una important reforma de les normes de la UE sobre ajudes estatals, la La modernització d'ajudes estatals. Això permet als estats membres implementar ràpidament les ajudes estatals que fomenten la inversió, el creixement econòmic i la creació d'ocupació, deixant a la Comissió centrar el control de les ajudes estatals en els casos més susceptibles de falsejar la competència. Més del 97% de totes les mesures d'ajuda estatal les implementen ara els estats membres sense necessitat de l'aprovació prèvia de la Comissió. Com a part de la modernització de les ajudes estatals, la Comissió ha revisat un nombre considerable de normes sobre ajudes estatals des del 2013.

Algunes de les normes sobre ajudes estatals adoptades com a part de la modernització de les ajudes estatals han de caducar a finals de 2020. Altres normes sobre ajudes estatals adoptades com a part del procés de modernització no tenen una data de caducitat fixa. Per proporcionar previsibilitat i seguretat jurídica, mentre es prepara per a una possible actualització futura de les normes sobre ajudes estatals adoptades com a part de la modernització dels ajuts estatals, la Comissió adoptarà dos passos.

En primer lloc, la Comissió té la intenció de prorrogar durant dos anys (fins a finals de 2022) la vigència d'aquestes normes sobre ajudes estatals, que d'altra manera caducarien a finals de 2020. Són les següents:

En segon lloc, d'acord amb el de la Comissió Millors Directrius de regulació, la Comissió avaluarà aquestes normes juntament amb les altres normes sobre ajudes estatals, que es van adoptar en el marc de la Modernització dels ajuts estatals. L'avaluació s'ha posat en marxa avui. Pren la forma d'un 'control de condició física'. Proporcionarà una base per a les decisions, que prendrà la Comissió en el futur, sobre si s'han de prolongar o actualitzar les normes. L'avaluació abastarà les normes següents, totes elles adoptades en el marc de la Modernització dels ajuts estatals:

El "control d'aptitud" també cobrirà Directrius Ferroviàries des de 2008 i el Comunicació de crèdit a l'exportació a curt termini des del 2012. Aquestes normes no es van revisar com a part de la modernització de les ajudes estatals, però una avaluació és rellevant a la llum de l'evolució del dret de la UE i de la pràctica de casos de la Comissió.

El "control de la condició física" implicarà anàlisis internes per part de la Comissió i consultes públiques, així com, en alguns casos, estudis elaborats per consultors externs o consultes dirigides a grups d'interès específics. Els resultats de l'exercici es resumiran en un document de treball del personal de la Comissió.

anunci

Fons

Sota el Millors Directrius de regulació, la Comissió avalua si les lleis, polítiques i activitats de despesa específiques són adequades per al seu propòsit i han aportat, amb un cost mínim, els canvis desitjats a les empreses i als ciutadans europeus. Les conclusions de l'avaluació ajuden la Comissió a decidir si les accions de la UE s'han de continuar o canviar.

Més concretament, les comprovacions d'aptitud avaluen si el marc regulador d'un sector polític és "adequat per al seu propòsit". El seu objectiu és avaluar l'eficàcia, l'eficiència, la coherència, la rellevància i el valor afegit de la UE de parts específiques de la UE. patrimoni, promovent així una legislació millor/intel·ligent, fent-la més sensible als reptes actuals i futurs i ajudant a millorar la implementació.

Això inclou identificar càrregues administratives excessives, solapaments, llacunes, incoherències i/o mesures obsoletes que poden haver aparegut al llarg del temps, i considerar l'impacte acumulat de la legislació i les activitats de la UE. Les seves conclusions serveixen de base per extreure conclusions polítiques sobre el bon rendiment de les polítiques de la UE i s'alimenten de possibles consideracions sobre el futur del marc regulador rellevant.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències