El vot del Parlament Europeu posa futur a la pesca mediterrània en la línia que diu #Oceana

El Parlament Europeu ha votat a favor d'adoptar el primer pla plurianual per a la pesca al Mar Mediterrani Occidental, però va rebutjar les mesures de conservació necessàries que solucionarien la crisi de la sobrepesca de la regió, on més de 80% de les poblacions estan sobreexplotades i algunes estan en risc de col·lapse. El resultat d'avui significa diputats al Parlament Europeu Comissió de Pesca (PECH) han ignorat el seu deure de posar fi a la sobreexplotació per part de 2020 com a màxim, que van recolzar de nou en 2013 en virtut de la política pesquera comuna legalment vinculant (CFP).

En resposta, Lasse Gustavsson, director executiu d'Oceana Europe, va publicar la següent declaració: "Els diputats del Parlament Europeu no només estan soscavant la llei, sinó que també estan arriscant el futur de la pesca a la Mediterrània occidental. Amb el pla tal com està ara, hi haurà menys peixos mediterrànies a les taules a França, Itàlia i Espanya, menys llocs de treball en la indústria pesquera i mètodes destructius de pesca continuaran destruint els oceans i la vida marina. Si el Parlament Europeu vol defensar la llei, aviat no tindran altra opció que tancar les pesqueres per tal d'evitar un col · lapse irreversible de les poblacions de peixos. Com explicaran això als seus ciutadans? "

Vuit de cada deu estocs de peixos a la subregión occidental de la Mediterrània estan sobrepescats, incloent espècies importants com el lluç, el moll i les gambetes. A part de permetre que la pesca excessiva severa continués al mar Mediterrani, també van ser les següents mesures clau rebutjat:

  • Restringint l'arrossegament de fons, la tècnica de pesca més destructiva, augmentant la zona lliure d'arrossegament al llarg de tot l'any des d'una profunditat de 50 metres fins a almenys 100 metres, on es troben agregats de peixos joves i hàbitats marins sensibles. Els diputats europeus van votar sobre les excepcions a aquestes disposicions, deixant els ecosistemes mal protegits, que permetien "fer negocis tan usuals" per als pescadors d'arrossegament industrials i la pèrdua de pescadors artesanals de baix impacte.
  • Establir l'esforç de pesca en línia amb l'assessorament científic per restaurar i mantenir les poblacions de peixos a nivells sostenibles. Els diputats europeus només estan disposats a reduir la quantitat de "esforç de pesca" a la Mediterrània Occidental fins a un màxim de 10% a l'any, malgrat algunes poblacions, com el lluç, necessitant una reducció de 90% a causa del seu estat crític. Al mateix temps, es va incrementar el nombre màxim d'hores de pesca autoritzades per dia (de 12 a 18 hores), augmentant la pressió de pesca en lloc de disminuir-la.
  • Presentar un sistema de límits de captura com a salvaguarda futura en cas que les normes de gestió de la pesca no aconsegueixin reconstruir les poblacions a nivells sostenibles i si els científics ho recomanen.
  • Aplicant el principi de precaució i la mitigació de la captura incidental de pesca, Els diputats van rebutjar les disposicions per fer front a les captures incidentals d'espècies protegides i eliminar les mesures de conservació de les poblacions de peixos per a les quals existeixen dades pobres o inexistents.

Oceana també està molt preocupada perquè el pla plurianual de la Mediterrània occidental ara es negociarà directament amb el Consell de la UE en les pròximes setmanes, en un procés no democràtic anomenat "trilogis", i sense una votació al Ple del Parlament Europeu, que és una polèmica sortida del procediment normal.

Més informació: Mediterrani occidental. Crisi excessiva: actuar ara, o perdre-la per sempre

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), EU, La pesca il·legal, Oceana, la sobrepesca