Feu que #EUFinancialMarketSupervision sigui més eficaç i apte per #Brexit diu #EPP

La Comissió dels Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu ha adoptat per una gran majoria dels partits transversals una reforma de l'arquitectura de la supervisió europea dels mercats financers. "Volem que la Supervisió del Mercat Financer Europeu sigui més forta i eficaç i afronti els reptes del Brexit, la digitalització i el blanqueig de diners", va dir l'eurodiputat del grup del PPE, Othmar Karas, corredor del Parlament del projecte de llei.

La reforma canvia les competències, l’estructura, la governança i el finançament de l’Autoritat Bancària Europea (EBA), l’Autoritat Europea de Seguretat i Pensions de Treball (EIOPA) i l’Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA).

“El propòsit dels mercats financers és crear inversions, llocs de treball i creixement. La reforma pretén assegurar-se que això passa realment ", va explicar Karas. Els procediments de presa de decisions es racionalitzaran, es reduirà la burocràcia i els acomiadaments, es supervisaran directament certes activitats transfrontereres a nivell de la UE i les autoritats seran responsables davant el Parlament Europeu.

"La supervisió de mercats financers europeus també rebrà drets més forts respecte a tercers països. Això és necessari per assegurar-se que els britànics, una vegada que estiguin fora, no comencin a fer negocis dubtosos a la UE amb regles debilitades. Ens assegurarem que qui faci negocis financers a la UE hagi de complir les nostres normes estrictes ", va subratllar Karas.

La lluita contra el blanqueig de diners també serà més fàcil amb les noves normes. "Els casos penals recents com Danske Bank a Estònia mostren que les normes europees no s'han aplicat a tot arreu. La quantitat total de diners que es renten a Europa és ara superior al pressupost de la UE. Per això volem agrupar els drets de supervisió i sanció respecte del blanqueig de diners a l'Autoritat Bancària Europea de París ", va concloure Karas.

La votació d’ahir (gener de 10) és la posició del Parlament per a les properes negociacions amb els estats membres.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, Parlament Europeu, UK, Regne Unit PPE

Els comentaris estan tancats.