Feu que #EUFinancialMarketSupervision sigui més eficaç i apte per #Brexit diu #EPP

La Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu ha adoptat per una àmplia majoria de partícips una reforma de l'arquitectura de la supervisió del mercat financer europeu. "Volem que la supervisió del mercat financer europeu sigui més eficaç i més eficaç i per afrontar els reptes de Brexit, la digitalització i el blanqueig de diner", va dir el parlamentari del Grup EPP, Othmar Karas, coprotagonista del projecte de llei del Parlament.

La reforma modifica les competències, l'estructura, la governança i el finançament de l'Autoritat Bancària Europea (EBA), l'Autoritat Europea d'Assegurances i Pensions de Treball (AEAP) i l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA).

"El propòsit dels mercats financers és crear inversions, llocs de treball i creixement. La reforma pretén assegurar-se que això succeeix realment ", va explicar Karas. Els procediments de presa de decisions seran racionalitzats, la burocràcia i els redundàncies es reduiran, es supervisaran directament les activitats transfrontereres a nivell de la UE i les autoritats seran responsables davant el Parlament Europeu.

"La supervisió del mercat financer europeu també rebrà drets de retallada més forts respecte als països tercers. Això és necessari per assegurar-se que els britànics, una vegada que hagin sortit, no comencin a fer negocis dodgy a la UE amb regles debilitades. Ens assegurarem que qui faci negocis financers a la UE ha d'obeir les nostres estrictes normes ", va subratllar Karas.

La lluita contra el blanqueig de diners també serà més fàcil amb les noves regles. "Els casos criminals recents com el Banc Danske a Estònia mostren que no s'han aplicat normes europees a tot arreu. La quantitat total de diners que es renten a Europa ara és superior al pressupost de la UE. Per això, volem agrupar els drets de vigilància i sanció en relació amb el blanqueig de diners a l'Autoritat Bancària Europea de París ", va concloure Karas.

El vot d'ahir (10 de gener) és la posició del Parlament per a les properes negociacions amb els estats membres.

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, Parlament Europeu, UK, Regne Unit PPE