#Romania té molta feina per fer a casa i a Brussel·les diu #Greens

Al començament de la Presidència romanesa del Consell de la UE, Philippe Lamberts (A la foto), el president del grup Verds / EFA al Parlament Europeu va dir: "No hi ha molt temps en aquesta legislatura però hi ha molt de treball per fer. La reforma de Dublín, la protecció del clima, les emissions de CO2 d'automòbils i camions, la protecció dels denunciants, la justícia fiscal, els salaris justa i les condicions de treball i una Europa social estan sota la tutela de la Presidència romanesa. Els Verds / EFA esperen que la Presidència romanesa faci que la Unió Europea sigui més respectuosa amb el clima, més justa i més social. Millorar la vida de les persones és la millor manera de treure el vent de les veles dels populistes de dreta abans de les eleccions europees.

"Per a tots els girs europeus, la Presidència austríaca del Consell va deixar de banda la bola sobre la justícia fiscal, que és un assumpte clau per als ciutadans de la UE i la confiança a Europa. La Presidència romanesa ha de demostrar lideratge europeu treballant ràpidament cap impostos més justos per a les empreses i transparència fiscal per a les multinacionals ".

Ska Keller, president del grup dels Verds / EFA al Parlament Europeu, va dir: "La naturalesa de la Presidència del Consell de la UE significa que es dóna un enfocament addicional a l'estat membre que reina, i en aquest moment no hi ha hagut més escrutini internacional sobre la corrupció desenfrenada de l'elit romanesa i els esforços del govern per recuperar els guanys en la lluita contra la corrupció al país. L'acomiadament de la fiscal de la lluita contra la corrupció, Laura Codruţa Kövesi, així com la recent renúncia del seu reemplaçament, la brutalitat demostrada cap als manifestants pacífics que marxen contra la corrupció i els esforços per amenaçar els delictes de corrupció per als funcionaris, tot soscaven greument el compromís de Romania amb l'imperi de la llei , els drets civils i la lluita contra l'empelt.

"En un país on poc després de 40 mil milions d'euros es perden a la corrupció, el govern romanès ha d'aprofitar l'oportunitat de la Presidència per demostrar el seu compromís amb la lluita contra la corrupció, l'imperi de la llei i els valors europeus. La resta d'Europa està vigilant ".

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Verdures, Romania