Malgrat les declaracions de Mogherini contra #BDS, la UE continua transferint fons a les organitzacions de boicot a #Israel

Contràriament a les declaracions del ministre d'Afers Exteriors de la UE, Federico Mogherini (A la foto) al contrari dels boicots d'Israel, el nou informe de MSA revela que els fons continuaven sent transferits a organitzacions que promocionen boicot contra l'Estat d'Israel en 2017-2018.

El ministre Erdan va dir a FM Mogherini: "En lloc d'amagar-se en declaracions buides, la Unió Europea ha d'implementar la seva pròpia política declarada i cessar immediatament les organitzacions de finançament que promouen boicots contra l'Estat d'Israel".

Un informe complet publicat pel Ministeri d'Afers Estratègics (MSA) va revelar que contràriament a la declarat política de la Unió Europea i declaracions anteriors de la ministra d'Afers Exteriors de la UE, Federica Mogherini, la UE ha continuat transferint milions d'euros a 2017-2018 a ONG que promouen boicots Israel.

L'informe segueix un estudi previ detallat publicat pel Ministeri d'Afers Estratègics al maig de 2018 sobre el finançament de la UE per a les organitzacions de boicot a Israel durant 2016. En aquest moment, el ministre d'Assumptes Estratègics, Gilad Erdan, va instar a Mogherini que cessés immediatament la transferència de fons a aquestes organitzacions. En resposta, el ministre d'Afers Exteriors de la UE va respondre que hi havia procediments estrictes de vigilància i verificació, assegurant al ministre Erdan que no s'utilitzaven fons de la Unió Europea per promoure boicoteos d'Israel.

El ministre Erdan va instruir al seu ministeri per ampliar el seu examen de les dades de la UE publicades durant 2017-2018 i va trobar que, malgrat les declaracions de Mogherini, i contràriament a la política oficial de la Unió Europea contra els boicots, més de € 5 de fons es van transferir a deu organitzacions que promocionaven boicots contra l'Estat d'Israel.

L'informe de MSA també va trobar que dues de les organitzacions de boicotets Israelí més destacades, Al-Haq i Al-Mezan, van rebre una beca de més de € 750,000 de la UE que, aparentment, va començar a 2018.

Aquests resultats s'alineen amb les conclusions d'un recent informe del Tribunal de Comptes Europeu (ECA), l'organisme d'auditoria financera de la Unió Europea, que va identificar importants deficiències en la capacitat de la UE de controlar els fons transferits a les nombroses organitzacions que reben ajudes de la UE. L'ECA va advertir que la Unió Europea no disposa d'informació i transparència suficients sobre com es distribueixen o gasten aquests fons.

A la llum de les conclusions de l'informe actualitzat de la MSA, el ministre Erdan es va referir al ministre de Relacions Exteriors Mogherini en una carta, destacant la necessitat d'acabar amb la dualitat de la política de la Unió Europea que, d'una banda, s'oposa oficialment als boicots contra l'Estat d'Israel, altres, donant suport a organitzacions de boicot. Va declarar: "Al desembre 2018, el Tribunal de Comptes Europeu ... va advertir que el Consell Europeu no disposa d'informació suficient i suficient, ja que aquestes ONG utilitzen aquests fons", i va demanar a la Unió Europea que "finalitzi immediatament el finançament de les ONG que activament promou un boicot d'Israel ".

Minster Erdan va dir que a la llum de les conclusions de l'informe: "Ha arribat el moment de que la UE comenci una profunda revisió de les seves polítiques. En lloc d'amagar-se en declaracions buides, la Unió Europea ha d'implementar la seva pròpia política declarada i cessar immediatament les organitzacions de finançament que promouen boicots contra l'Estat d'Israel ".

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Consell Europeu, Israel