#Crisi de Veneçuela: la UE mobilitza ajudes humanitàries addicionals

Com que moltes persones continuen patint la severa crisi socioeconòmica de Veneçuela, la Comissió ha destinat ajuda humanitària addicional de 5 milions d’euros per ajudar els més necessitats. Això és a més de l’assistència humanitària per un total de € 34m per a la crisi a 2018 sol.

"Ajudar la població veneçolana en necessitat és una prioritat per a la Unió Europea. Estem intensificant la nostra ajuda d'emergència per ajudar els més vulnerables que no tenen accés a menjar, medicaments i serveis bàsics i s'han vist obligats a abandonar les seves llars. També seguirem donant suport a veneçolans i comunitats d'acollida als països veïns ”, va dir el comissari Christos Stylianides, Ajudant Humanitari i Gestió de Crisis.

Per ajudar a facilitar l’assistència humanitària als socis sobre el terreny, la UE té previst obrir una oficina humanitària a Caracas.

El suport de la UE inclou la prestació de serveis sanitaris d'emergència, l'accés a aigua potable i sanejament, així com a l'educació. A més, abordarà la protecció de la població, les necessitats d’habitatge, d'alimentació i de nutrició.

El comissari Stylianides va visitar Colòmbia a Març de l'any passat i va viatjar a la frontera oriental amb Veneçuela i el pont Simón Bolívar, travessat per milers d'immigrants diàriament.

Fons

Veneçuela s'enfronta al cinquè any de contínua recessió econòmica i hiperinflació. La crisi ha provocat un col·lapse dels sistemes sanitaris i educatius, l'escassetat d'aliments i medicaments, la violència i la inseguretat. Els brots de malalties que havien estat prèviament eradicades, incloses el xarampió, la difteria i la malària, han tornat. Les taxes de desnutrició, especialment entre els nens, són crítiques. Juntament amb els nens, les dones, les persones grans i les poblacions indígenes són les més afectades.

A més, la crisi actual ha provocat desplaçaments de població sense precedents, segons ACNUR-IOM que 1 milions de veneçolans busquen refugi a Colòmbia, al voltant de 506,000 al Perú i 221,000 a Equador. Molts més han fugit al Carib i Amèrica Central. Aquest és el flux migratori més gran mai registrat a Amèrica Llatina.

Més informació

Ajuda humanitària de la UE a Amèrica del Sud

Fotos del Comissari Stylianides a Colòmbia (març 2018)

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Desastres, EU, Fons de Solidaritat de la Unió Europea, L'assistència humanitària, finançament humanitària, Veneçuela

Els comentaris estan tancats.