La Comissió llança projectes pilot per reforçar la #Capacitat de seguretat de la UE

| Febrer 27, 2019

La Comissió Europea inverteix més de 63.5 milions d’euros en quatre projectes pilot per establir les bases per a la construcció d’un Xarxa europea de centres d'expertesa en seguretat cibernètica que contribuirà a reforçar la investigació i la coordinació de la ciberseguretat a la UE. Els quatre pilots, CONCORDIA, ECHO, SPARTA i CyberSec4Europe s’encarregaran de contribuir a un Mapa de carreteres europeu comú de ciberseguretat i innovació més enllà de 2020 i una estratègia europea de seguretat cibernètica per a la indústria.

Mariya Gabriel, comissària d’Economia Digital i Societat, va dir: “Comptem amb CONCORDIA, ECHO, SPARTA i CyberSec4Europe per ajudar-nos a reunir l’experiència europea de ciberseguretat i preparar el paisatge europeu de la ciberseguretat per implementar de manera eficient la nostra visió d’una Europa digital més segura. Aquests projectes ajudaran a la UE a definir, provar i establir el model de governança d'una xarxa europea de competències en ciberseguretat dels centres d'excel·lència en seguretat cibernètica. "

Els projectes pilot van ser anunciats a setembre 2017 juntament amb un ampli conjunt de mesures per dotar Europa de les eines adequades per fer front als atacs cibernètics i construir una ciberseguretat forta a la UE. A 2018, la Comissió va organitzar una trucada dedicada sota Horizon 2020 per seleccionar els pilots, que impliquen més que socis de 160, incloent grans empreses, pimes, universitats i instituts de recerca de ciberseguretat dels estats membres de 26.

Hi ha més informació sobre els quatre projectes pilot disponibles online.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, dades, economia digital, Mercat únic digital, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.