Sol·licitants d'asil xinesos a la UE: oficines d'immigració al moll

| Març 19, 2019

Als membres d'una església xinesa se'ls nega l'asil a tota la UE, ja que les oficines nacionals d'immigració no es coneixen de la seva història i de la magnitud de la persecució.

Recentment, les notícies sobre la completa absència de llibertat de religió o creença a la Xina han anat sorgint de la Xina. Els cristians, els musulmans uigures, els budistes i el Falun Gong estan molt perseguits a causa de les seves creences religioses; per a ells, és o bé deixar el país, o arrestar-se, torturar i, possiblement, la mort. Els membres de l'Església del Déu Totpoderós (un nou moviment religiós amb lligams protestants), és un d'aquests grups que s'han enfrontat a aquesta elecció.

Quan els membres de Church of Almighty God (CAG) van poder escapar de la Xina i van arribar als països europeus per demanar asil, es van reunir amb oficials d'immigració que ni tan sols havien sentit parlar de la seva Església o, pitjor encara, havien estat enganyats per l'anti anti-comunista xinès propaganda religiosa.

Sense uns coneixements sòlids i fiables sobre l'Església, aquests agents d'immigració van desviar aquests sol·licitants d'asil. Quan són deportats de nou a la Xina, estan sotmesos a detencions i empresonaments.

Ara, les ONG internacionals i l'Església mateix intenten omplir aquesta bretxa d'informació a les oficines europees d'asil.

A principis d'aquest mes, l'Església de Déu Totpoderós va publicar el seu informe anual documentant casos individuals de brutal persecució per part del Partit Comunista Xinès (PCCh). La pertinença a l'Església és estimada en quatre milions pel PCCh.

Segons el seu informe, més de 23,000 dels seus membres van ser perseguits per les autoritats a 2018, ja sigui per dur a terme reunions religioses en cases particulars o per intentar compartir la seva fe amb els altres.

En una vintena de províncies, comunitats autònomes i municipis, més dels membres del GC 12,000 han patit assetjament, incloent la recollida de les seves dades personals, que han estat obligats a signar declaracions que renuncien a la seva fe, a ser fotografiat amb força o gravar vídeo i tenir les seves empremtes digitals, mostres de sang i el pèl recollit.

A 2018, els membres de CAG més que 6,700 van ser detinguts durant períodes curts o llargs; Se sap que 10% ha estat torturat i gairebé quatre-cents van ser condemnats a llargs terminis de presó. La majoria d'ells passaran tres anys a les regles, però en vuit casos, la pena de presó supera els deu anys.

ONG amb seu a Brussel·les, Drets humans sense fronteres ha estat documentant les detencions i sentències dels membres del GAC a la Xina durant l’últim any. Al començament de 2019, el seu base de dades de presoners, que només és parcial, incloïa els presoners de la CAG de 1,663; 1,291 dels quals són dones i homes 372. Una versió fàcil d’usar de la base de dades mundial sobre presoners religiosos es llançarà a l’abril 2019.

Drets humans sense fronteres També va contribuir a l’examen periòdic universal de les Nacions Unides de la Xina un informe que documenta nombrosos casos mortals de tortura.

El Departament d’Estat dels Estats Units també va confirmar en la seva Informes de països sobre pràctiques de drets humans de 2018 que "els membres de l'Església del Déu Totpoderós ... van informar de la tortura sistemàtica sota custòdia" a la Xina.

Malgrat aquesta creixent acumulació de proves, Bèlgica, França, Alemanya i els Països Baixos han rebutjat el nombre més elevat de sol·licituds d'asil de tots els estats membres de la UE en els darrers anys.

Les oficines d’immigració a la UE necessiten urgentment completar i actualitzar la seva biblioteca d’informació sobre l’Església del Déu Totpoderós. Considerant els recursos de la societat civil, així com els recursos acadèmics, inclosos els de la societat civil el Centre d'Estudis de Noves Religions (CESNUR), els agents d’immigració estarien millor habilitats per prendre decisions informades i humanes en relació amb els creients xinesos que busquen un refugi segur als nostres països democràtics.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, Drets humans

Els comentaris estan tancats.