Stop #Brexit - Un milió de persones signen la petició del Regne Unit per romandre a la UE

| Març 25, 2019

Més d'un milió de persones s'han agafat a signar una petició al lloc web del parlament britànic demanant al govern que revoqui el seu avís de divorci a la Unió Europea i romandre en el bloc, escriure Michael Holden i Kylie MacLellan.

Atracció de milers de signatures cada pocs minuts, la petició es va iniciar a les hores següents que la primera ministra Theresa May va fer una adreça televisada al país el dimecres a la fi de criticar els legisladors que lluitaven per no haver acordat una estratègia de sortida i dir-li al parlament que fes una decisió final.

"És hora que prenguem una decisió", va dir en May, dient als britànics: "Estic al teu costat".

Més de milions de britànics de 17 van votar a favor de deixar la UE en un referèndum de 2016 mentre 16 milions van votar per mantenir-se, i May es va fer constar la voluntat del Regne Unit de deixar l'article Article 3 del Tractat de Lisboa de la UE l'any següent.

La petició de "Revocar l'article 50 i romandre a la UE" va atreure signatures 1,000,128 per part de 1450 GMT, recolzada pel suport a les xarxes socials, tot i que el lloc semblava estar estavellant regularment a causa del gran nombre que intentava signar.

"El govern afirma repetidament que sortir de la UE és" la voluntat de la gent ". Hem de posar fi a aquesta afirmació demostrant la fortalesa del suport públic ara, per romandre a la UE ", va dir la petició.

El Parlament ha de considerar un debat sobre totes les peticions que guanyin més que les firmes 100,000.

Preguntat sobre la visió de maig sobre la revocació de l'article 50, la seva portaveu va dir: "No és una cosa que estigui disposada a fer".

Els seguidors van escriure a Twitter que la petició mostrava la força de sentir-se contra l'estratègia de maig, mentre que els partidaris de Brexit havien d'atreure més signatures que els 17.4 milions de persones que van votar per deixar la UE fa tres anys abans que ningú ho notés.

Més de 1.8 milions de persones van signar una petició perquè el president dels Estats Units, Donald Trump, no pogués fer una visita d'estat a Gran Bretanya, cosa que va provocar un debat al parlament a 2017.

Més de 4 milions de persones van signar una altra petició a 2016, que va demanar un altre referèndum de la UE en cas que ni els camps Restes o Sortides no arribessin al X% de vots.

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK