Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Deal va acordar protegir #Consumers contra pràctiques enganyoses i deslleials

COMPARTIR:

publicat

on

La setmana passada es van acordar provisionalment actualitzacions de les normes de protecció del consumidor de la UE per fer front a classificacions enganyoses en els mercats en línia i la doble qualitat dels productes.

Daniel Dalton (ECR, Regne Unit), que va dirigir aquesta legislació a través del Parlament, va dir: "Aquest acord actualitza els drets dels consumidors per a l'era d'Internet, garantint que els consumidors tindran molta més informació sobre com funcionen els rànquings en línia i quan els resultats són manipulats per ubicacions de pagament. També es prohibeixen declaracions enganyoses sobre ressenyes i revenda d’entrades d’esdeveniments adquirides mitjançant l’ús de mitjans automatitzats per evitar els límits de compra.

“Another key demand of the European Parliament, tackling dual quality of products, is also included, with a review clause to look at whether further legislative proposals are needed two years after application. A strengthened penalties’ regime will also help deter businesses from harming consumer interests,” Dalton added.

Normes de transparència per a classificacions i ressenyes en línia

Els mercats en línia i els serveis de comparació (per exemple, Amazon, eBay, AirBnb, Skyscanner) hauran de revelar els principals paràmetres que determinen la classificació de les ofertes resultants d’una consulta de cerca, segons l’acord provisional assolit pels negociadors del Parlament i del Consell.

Els consumidors també haurien de saber qui realment ven el producte o servei i rebre informació clara abans d'adquirir-la.

Els legisladors de la UE van afegir a la "llista negra" de la Directiva de pràctiques comercials deslleials (annex I, que recull les pràctiques prohibides en totes les circumstàncies), entre d'altres, declaracions enganyoses sobre les revisions quan no s'han pres mesures raonables per garantir-ne l'exactitud.

Qualitat dual dels productes

anunci

Aquesta legislació també aborda l'anomenat problema de "doble qualitat de productes", és a dir, quan els productes que es comercialitzen amb la mateixa marca difereixen en la seva composició o característiques.

Qualsevol diferència significativa haurà de ser clara i visible per al consumidor en el moment de la compra.

El text inclou una clàusula de revisió que obliga a la Comissió a avaluar la situació dos anys després de la data d’entrada en aplicació de la directiva per veure si cal afegir la doble qualitat dels productes a la llista negra de pràctiques comercials deslleials.

Sancions per infraccions

Parliament and Council negotiators agreed to introduce a maximum lump sum of two million euros for penalties in cases where information on turnover is not available or at least 4% of the trader’s annual turnover in the previous financial year in the member state(s) concerned.

Propers passos

L’acord provisional encara ha de ser confirmat pels ambaixadors dels estats membres (Coreper) i el Comitè de protecció del consumidor i del mercat interior. A continuació, el ple el sotmetrà a votació i el sotmetrà a aprovació al Consell de Ministres de la UE.

Aquesta proposta, que forma part del paquet "New Deal for Consumers" presentat el passat mes d'abril, modifica quatre directrius sobre els drets del consumidor, a saber, sobre pràctiques comercials deslleials, sobre drets del consumidor, sobre condicions de contracte deslleial i sobre la indicació de preus.

Comparteix aquest article:

Tendències