#Venezuela: els eurodiputats exigeixen eleccions presidencials gratuïtes i la repressió

El Parlament Europeu va recolzar ahir (28 March) una solució pacífica per a Veneçuela mitjançant eleccions presidencials lliures, transparents i creïbles.

Amb els vots de 310 per a abstencions 120 i 152, el ple va aprovar aquest any la segona resolució a Veneçuela (el desè des de l'inici de l'actual legislatura). Els diputats condemnen la "ferotge repressió i violència" i reiteren la seva profunda preocupació per la crisi humanitària i política sense precedents del país.

Veneçuela s'enfronta a una escassetat de medicaments i aliments, violacions massives dels drets humans, hiperinflació, opressió política, corrupció i violència, assenyala el text. La pobresa ha arribat a 87% de la població i milions de veneçolans han fugit del país, afegeix. Els diputats també es refereixen a les interrupcions recents de l’electricitat, que han agreujat la ja dramàtica crisi sanitària.

Suport al full de ruta de Guaidó

La Cambra confirma que reconeix a Juan Guaidó com a president interí legítim de Veneçuela i expressa el seu ple suport per al seu full de ruta, és a dir, posar fi a les pretensions il·legítimes de poder, establir un govern de transició nacional i celebrar eleccions presidencials. Els diputats diuen que els estats membres de la UE que encara no han reconegut Guaidó ho facin urgentment.

Aturar l'assetjament i les detencions de periodistes i polítics

El Parlament demana al "règim il·legal Maduro" que detingui l'assetjament, les detencions i totes les formes de repressió contra periodistes, líders polítics i membres de l'equip de Juan Guaidó, inclòs el seu cap d'Estat Major, Roberto Marrero.

Ajuda humanitària i crisi migratòria

Els eurodiputats denuncien aquest mes, tot i que els subministraments d'aliments ja limitats a Veneçuela corren el risc de fer malbé, l’ajuda humanitària de Colòmbia i el Brasil va ser rebutjada i en alguns casos destruïda pel règim.

La resolució també assenyala l’augment de la crisi migratòria a tota la regió, reconeixent els esforços i la solidaritat dels països veïns. Els diputats europeus demanen a la Comissió Europea que continuï cooperant amb aquests països, no només proporcionant assistència humanitària, sinó també oferint més recursos.

Sancions addicionals de la UE

Finalment, el Parlament demana sancions addicionals de la UE destinades als béns de les autoritats estatals il·legítimes a l’exterior i les persones responsables de violacions de drets humans i repressió. Proposa prohibicions de visats per a aquestes persones, així com del seu parent més proper.

Més informació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Veneçuela

Els comentaris estan tancats.